Amenajarea gradinii

# gradini #ghivece #recipiente flori

3 gradini urbane sofisticate si practice

Te-ai saturat sa te bucuri de frumusetile gradinii doar cand mergi prin parcuri sau in vizite la prieteni? Nu uita ca iti poti realiza propria gradina cu legume si flori chiar daca locuiesti intr-un apartament sau intr-o casa fara curte. Gradinile urbane sunt atractive si practice, asa ca nu mai sta pe ganduri si amenajeaza un loc de relaxare in propria locuinta!

1. Ghivece spectaculoase

Locul in care alegi sa amenajezi o gradina urbana este extrem de important si depinde foarte mult de arhitectura locuintei tale. Profita de fiecare spatiu liber si creeaza un mic colt de natura. Fie ca este doar pervazul de la geam, fie ca te gandesti ca balconul sa fie locul tau de relaxare, important este sa alegi cele mai frumoase plante.

Daca vrei doar sa adaugi putina culoare designului casei, poti alege sa folosesti ghivece in care sa sadesti plante verzi. Pune-le pe pervazul de la geam si mica ta gradina urbana este gata!



In cazul in care spatiul din balcon iti permite, poti folosi ghivece de dimensiuni mari, in care sa poti planta nu doar flori, ci si legume. In acest fel, iti vei tranforma balconul intr-o gradina minunata cu flori si legume.


2. Gradini verticale

Chiar daca spatiul din curte nu iti permite sa iti amenajezi o gradina ca la carte, nu fi descurajat! Exista multe alte tehnici pe care le poti folosi, astfel incat sa te bucuri de putina verdeata la tine acasa. Gradinile verticale pot fi o solutie buna pentru amenjarea unui spatiu verde.

Pentru realizarea acestui tip de gradina urbana, ai nevoie de ghivece speciale pentru a le putea amplasa pe perete. Foloseste colturile casei, locul liber de sub ferestre sau orice alt spatiu gol unde sa poti da nastere unei mici gradini.

3. Flori si apa

Apa va da personalitate gradinii tale urbane, asa ca nu ezita sa folosesti o piscina mica, o fantana sau o statuie din care sa tasneasca apa in amenajarea acesteia. Combinatia dintre flori si apa are efect de relaxare. Vei obtine astfel o gradina superba si un spatiu de destindere perfect.



Sursa foto: heavypetal.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului