Amenajarea gradinii

# greseli gradinarit #fertilizare #sol #luminozitate #greseli

3 greseli pe care le-ai facut anul acesta! Nu le repeta in viitor

Orice gradinar greseste, mai ales la inceput. Nu este un capat de lume, ci din contra, greselile facut acum te ajuta sa fii un gradinar mai bun pe viitor. Iata care sunt greselile pe care toti gradinarii le fac la inceput si pe care nu trebuie sa le mai repeti anul urmator.

 

1. Nu imbunatatesti solul

De cele mai multe ori solul din gradina trebuie imbunatatit astfel incat plantele sa se dezvolte armonios. In primul rand trebuie sa afli ce tip de sol ai: argilos, nisipos etc. Apoi trebuie sa tii cont de nevoile plantelor/florilor pe care vrei sa le cresti.

Solurile nisipoase au nevoie de mai mult compost, care sa asigure plantelor nutrientii de care au nevoie si s retina umezeala. In schimb solul argilos are nevoie de un amestec de nisip si compost care sa ajute si la un bun drenaj al apei.

2. Nu tii cont de nevoile de lumina ale plantelor

Aceasta greseala este facuta de majoritatea gradinarilor, chiar si de cei experimentati nu numai de incepatori. Daca vrei sa legumele/fructele tale sa aiba roade bogate iar florile sa fie frumoase, trebuie sa tii cont de indicatiile pentru fiecare specie in parte.

Observa apoi cu atentie gradina pentru a vedea care sunt locurile in care soarele bate toata ziua, care sunt partial umbroase si care sunt in permanenta umbroase, apoi poti incepe sa faci planul pentru urmatoarea cultura de legume.

3. Adaugi prea mult feritizant

Fertilizantul ajuta la o buna dezvoltare a plantelor. De cate ori nu te-ai gandit ca daca adaugi mai mult fertilizant planta va creste mai mare si mai frumoasa? Efectul este insa invers. Daca adaugi mai mult fertilizant decat este necesar pentru fiecare planta in parte, acestea se vor usca.

Sursa foto: naturallivingideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului