Amenajarea gradinii

# august in gradina # greseli gradinarit #gradina #august

3 greseli pe care le faci in gradina in luna august! Renunta acum la ele

Luna august este o luna plina pentru gradinari. Desi acum este perioada in care acestia culeg roadele muncii lor, treburile nu se termina niciodata. Cu toate acestea, multi gradinari fac greseli de neiertat in aceasta luna. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de gradinarit si nu le mai repeta.

Uzi gradina prea mult sau prea putin

Udarea gradinii pe timp de vara este esentiala. Cu toate acestea, gradinarii fac greseli uriase. Fie uda prea mult gradina, fie uita complet sa o ude. Fiecare gradinar trebuie sa cunoasca nevoile plantelor si sa le ude in functie de acestea. Cel mai bine este sa tii un calendar al udarilor si ploilor, astfel incat sa te asiguri ca plantele tale au suficienta apa.

Tunzi gazonul prea scurt

Gazonul trebuie tuns regulat, pentru a avea un aspect uniform. Cu toate acestea tunderea acestuia insa nu trebuie facuta prea scurt. Tunderea scurta a gazonului duce la cresterea greoaie a ierbii, dar si la afectarea radacinilor firului de iarba, si implicit, la uscarea acesteia, in special in perioadele secetoase. Specialistii recomanda ca gazonul sa aiba intre 3,5 si 5 cm in inaltime pe parcursul verii.

Neglijezi gradina de legume

Chiar daca este o perioada in care culegi roadele, gradina de legume are nevoie de atentia ta, zilnic. Culege legumele coapte, arunca-le pe cele stricate sau manate, pentru a nu compromite intreaga cultura. Mai mult, solul trebuie curatat in permanenta de buruieni, iar plantele trebuie verificate pentru a te asigura ca daunatorii nu isi fac "cuib" in gradina ta.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare