Iti plac foarte mult plantele decorative, insa ai o gradina mica, in care nu ai destul spatiu sa le cultivi si preferi sa folosesti spatiul pentru cutivarea legumelor? Poti imbina utilul cu placutul alegand cateva soiuri de legume care pot avea si rol decorativ, datorita florilor si frunzelor superbe, frumos colorate. Iata cateva dintre acestea:

Fasolea

 

Sursa foto: telegraph.co.uk

Fasolea poate fi folosita cu usurinta drept planta decorativa, datorita florilor frumos colorate, in diferite nuante. Si frunzele mari, de un verde crud, o ajuta in acest sens. Daca alegi soiuri cataratoare, le poti planta in cuiburi, la distante de aproximativ 30 de centimetri, ca sa formeze un gard viu original.

Unul din soiurile cataratoare, cu flori foarte frumoase, colorate in rosu, este Scarlet Emperor. Are nevoie de un sol bine drenat, iar semintele se planteaza la o adancime de cinci centrimetri. Un alt soi usor de cultivat, care are flori mici, de culoare mov, este fasolea cataratoare Phaseolus vulgaris. Aceasta are nevoie de un sol bine drenat, trebuie plantata intr-un loc insorit din gradina si trebuie udata cu regularitate.

Sursa foto principala: waterworksvalley.com

  •   2015-05-04
  •  

Articol scris de

Natalia Nedelcu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare