Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #alee gradina

3 ponturi pentru o alee de vis in gradina

Pentru a ajunge dintr-un punct A intr-un punct B, poti miza pe pragmatism si sa alegi cea mai simpla cale. Insa, daca iti doresti ca spatiul din gradina ta sa arate uimitor, ar fi indicat sa realizezi o alee interesanta, sofisticata si, bineinteles, functionala. Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa imbini utilul cu tendintele si, cu siguranta, rezultatul final va fi pe masura asteptarilor tale.

Pentru realizarea unei astfel de alee este important sa tii cont de anumite reguli si sa eviti greselile care ar putea sa puna capat proiectului ori sa il faca nefunctional. Iata, asadar, cateva reguli pe care sa le urmezi pentru a avea o alee practica si frumoasa la tine in curte!


1. Alege cu grija materialele

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont cand iti construiesti o alee in gradina este ca aceasta sa fie antiderapanta. Siguranta a fost si ramane in tendinte. Asadar, fie ca alegi faianta, lemn sau pietris, este important sa te asiguri ca nu aluneca si ca rezista tutuor conditiilor de mediu.

Decat sa construiesti sau sa repari cate o alee la sfarstitul fiecarui sezon, mai bine alegi materiale de calitate de prima data. Calitatea nu inseamna doar siguranta, ci si eleganta.


2. Nu uita stilul

Este adevarat ca principala calitate a unei alei este sa-ti permita sa ajungi din punctul A in punctul B, insa nu trebuie uitat stilul. Multitudinea de materiale de construcite iti permite sa alegi stilul care se potriveste cu designul gradinii tale si cu felul tau de a fi.

Pune-ti imaginatia la lucru si incearca sa gasesti un model de alee care sa imbine functionalitate cu stilul si sa reusesti astfel sa ai o alee de vis, care sa se integreze perfect in peisajul gradinii.


3. Alege plantele potrivite

De-a lungul aleii poti alege sa plantezi cele mai frumoase flori, cei mai practici arbusti si chiar cei mai falnici arbori. Imbinarea dintre elementele naturii si materialele de constructie este esentiala pentru a obtine o alee inedita, practica, care sa contribuie la designul general al gradinii tale.

Sursa foto: lescarnets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului