Amenajarea gradinii

#soiuri plante #cultivare plante #plante

3 secrete ale unei gradini de vis. Cum sa cresti plante perfecte!

In functie de mediul in care alegi sa iti cresti plantele preferate, in interior sau in afara casei, nevoile acestora se vor diversifica facand sa para o povara aceasta activitate altfel relaxanta.

Mult mai usor ar fi daca ai alege de la inceput plantele potrivite cu modul tau de viata si ai invata cateva secrete despre preferintele acestora in materie de lumina si umiditate. Iata cum ai putea creste plantele perfecte!

Alege planta potrivita

FiecareĀ  planta are nevoi diferite, la fel ca si un om, iar acest lucru poate face din gradinarit o misiune imposibila, mai ales daca esti la primele experiente in ingrijirea lor.

Cel mai bine este sa alegi o planta care sa se adapteze stilului tau de viata. Ai timp destul la indemana? In acest caz, te poti dedica din plin ingrijirii acestora si te poti indrepta spre exemplare mai pretentioase.

Esti tot timpul pe fuga? Ar fi mai bine a optezi pentru plante suculente. Cactusii, aloe vera, echeveria, planta paianjen sau planta panda sunt companioni care nu insista sa iti solicite prea mult atentia.

Alege locul potrivit

Diversi alti factori, precum temperatura sau luminozitatea au o influenta deosebita in intretinerea unei gradini verzi, indiferent ca aceasta este pozitionata in afara casei sau replicata in ghivecele din interior.

In casa, in special, locul in care asezi ghivecele trebuie sa se potriveasca fiecarui tip de planta pe care o ingrijesti. Planta de jad, planta zebra, cactusii, iedera englezeasca sau smochinul plangator prefera sa stea in plina bataie a soarelui pentru cat mai mult timp.

De o lumina medie, prinsa mai ales la rasarit sau la apus se vor bucura: begoniile, planta paianjen, dracaena sau anthurium.

Ceva mai timide, plantele care prefera mai mult umbra sau lumina indirecta sunt: maranela, filodendronul inima, limba soacrei, pothosul sau palmierul pitic.

Bucura-te de ele

Companionii tai din ghivecele din casa sau de pe balcon sunt acolo pentru a-ti infrumuseta locuinta. Foloseste caracteristicile lor speciale pentru a simti din plin magia naturii adusa in casa ta.

Sofranul, violetele, lavanda sau hibiscus au mai mult decat un rol decorativ, mireasma lor ajutand la relaxarea mintii si trupului deopotriva, iar unele dintre aceste plante sunt si ingrediente pretioase in ceaiuri si mancaruri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului