Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #organizare petrecere #petrecere grdina #petrecere primavara

4 idei pentru organizarea unei petreceri de primavara in gradina

Primavara aduce in viata ta un nou prilej de a-ti transforma gradina in locatia perfecta pentru o distractie in aer liber. Cerul senin, soarele bland si mirosul imbietor al ghioceilor, zambilelor si lalelelor sunt ingredientele perfecte pentru o reuniune chiar in mijlocul naturii.

Nimic nu se compara cu o dupa-amiaza petrecuta in gradina, printre pomii care incep sa inverzeasca si in adierea mangaietoare a vantului cald. De la conceperea invitatiilor ilustrate tematic pana la decoratiunile de petrecere, ti-am pregatit cateva idei inspirationale pentru organizarea unei zile de distractie sub cerul liber.


1. Invitatiile

Pentru a da tonul petrecerii asa cum se cuvine, onoreaza-ti oaspetii cu invitatii colorate in nuante vii, pe care sa lipesti floricele uscate chiar de la tine din gradina. Daca iti plac lucrurile facute manual, mai ai o varianta de a-ti invita musafirii in mod inedit: picteaza pe ghivece din ceramica textul invitatiei, pune inauntru cate o planta, apoi livreaza cadourile neasteptate la casele oaspetilor!


2. Decorarea mesei

Odata ce scoti din magazie mobilierul de gradina, poti incepe sa te gandesti la o modalitate unica de a decora masa petrecerii. Foloseste-te de farmecul esential pe care il are o intrunire distractiva in gradina - vremea insorita - si foloseste vesela din sticla transparenta, deoarece straluceste frumos in bataia soarelui. Doar pentru ca organizezi un festin in aer liber, nu inseamna ca trebuie sa folosesti farfurii si pahare din plastic!

In plus, pozitionarea deserturilor pe suporturi de sticla cu picior inalt le face sa para extrem de speciale, chiar daca in esenta sunt doar preparate banale!


3. Aranjamentele florale

Pentru ca tematica petrecerii de primavara sa fie respectata, este ideal sa asezi pe masa cel putin o vaza cu flori. In plus, daca ai o fantana arteziana in curte, o idee inspirata ar fi sa adaugi in apa flori, care sa pluteasca sublim la suprafata!

De asemenea, poti combina flori naturale cu artificiale, pentru aranjamente ca in reviste (orhideele, trandafirii sau florile de cires false sunt greu de "depistat").

Petalele care cad din florile pe care le folosesti in decor nu trebuie sa mearga la gunoi: le poti imprastia estetic in jurul cosului cu paine, de pilda.


4. Paleta cromatica

Pentru un efect vizual deosebit, pregateste sau cumpara prajiturele in forma de floricele, care sa aiba aceeasi nuanta cu vesela, fata de masa si restul decoratiunilor: alb cu roz, crem cu lila, verde cu bej etc.



Sursa foto: countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului