Amenajarea gradinii

#gradinarit #gradina #amenajarea gradinii #alei in gradina

4 moduri de a face gradina sa para mai mare

O gradina mica poate fi la fel de frumoasa ca una ce beneficiaza de spatiu generos. Secretul celor mai atragatoare gradini mici tine de modul in care sunt concepute. Iata 4 moduri de a face gradina sa para mai mare, trucuri vizuale pe care le poti implementa usor in gradina ta.

Trucurile de design sunt cea mai simpla cale de a mari un spatiu aparent mic, iar utilizand corect culorile, texturile si formele din gradina ta o poti face sa para mai mare pentru o atmosfera mai relaxanta.


Combinatii de culori

Modul in care sunt combinate culorile calde si reci este foarte important in crearea iluziei de gradina mai mare. Planteaza flori in culori calde in prim plan sau centrul gradinii si pastreaza violetul si rozul pentru fundal. O alta modalitate simpla de a crea iluzia unui spatiu mai mare este degradeul: culori mai puternice in prim plan si nuante mai palide inspre fundul gradinii.


Frunzisul si textura in gradina

In cele mai multe gradini, frunzisul poate fi utilizat cu succes pentru a mari optic o gradina mica, dar dincolo de trucurile specifice este foarte important sa creezi o textura fina in gradina mica. Evita plantele cu frunze foarte mari si opteaza pentru texturi delicate, pentru frunzis, dar si pentru flori (ex: gura-leului, nu lalele). In acelasi mod ca si degradeul, poti utiliza plante cu texturi mai puternice la intrarea in gradina si plante cu texturi mai fine, conifere sau rozmarin inspre fundul spatiului.


Extinderea gradinii pe verticala

Intr-un spatiu foarte mic, plantele agatatoare pe garduri sunt o optiune foarte buna de a face gradina sa para mai mare. Extinderea gradinii pe verticala este insa si mai eficienta atunci cand utilizezi copaci cu o coroana ovala sau conica. Taierea regulata a partilor laterale din coroana incurajeaza cresterea pe verticala si poate crea iluzia unui spatiu mai mare.


Aleile ideale in gradina

Ai la dispozitie doua trucuri simple legate de alei pentru a face gradina sa para mai mare. Primul implica alei care nu sunt drepte. Curbele din alei sinuoase pacalesc ochiul cu privire la marimea spatiului. Daca preferi aleile drepte, incepi cu o grosime mai mare in partea frontala a gradinii si subtiaza-le catre partea din spate pentru a crea iluzia vizuala de spatiu mai mare.

Sursa foto: excellentdecoration.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare