Amenajarea gradinii

#becuri #ghiveci #gradina #amenajare gradina #infrumusetare gradina #adapatoare pasari #becuri cu flori

4 proiecte pentru infrumusetarea gradinii, in doar 15 minute

Atunci cand ai imaginatie si esti dornic sa o folosesti pentru a realiza proiecte simple pentru gradina, intotdeauna creezi lucruri ingenioase si originale. Insa, din propria experienta stii ca imaginatia iti poate juca feste exact atunci cand ai mai multa nevoie de ea. Anumite proiecte pentru gradina sunt atat de simplu de realizat, incat iti vor lua doar 15 minute sa le pui pe "picioare", intr-o zi insorita de primavara.


1. Un ghiveci original

Nimic nu iti infrumuseteaza mai mult gradina decat un ghiveci mare, in care salasluiesc diferite tipuri de plante. Pentru acest proiect, ai nevoie de o cutie mare din lemn sau un alt vas incapator si inalt. Aduna cateva ghivece mai mici, cu plantele tale preferate, si asaza-le unele langa celelalte in cutie. Peste gura ghivecelor si printre ele, asaza un strat de muschi proaspat, pentru a da impresia ca plantele au crescut direct din muschi.



Sursa foto: midwestliving.com


2. Becuri cu flori

Daca ai pastrat in magazie cateva becuri incandescente, dar nu intentionezi sa le folosesti pentru iluminarea locuintei, le-ai putea transforma in minivaze. Tot ce trebuie sa faci este sa tai de la jumatate soclul becurilor si sa scoti izolatia si firele de contact. Umple balonul de sticla cu apa si asaza in vaza improvizata mici buchete de flori de primavara. Agata becurile de suporti inalti sau chiar de ramurile copacilor.



Sursa foto: pinterest.com


3. Ornamente improvizate din materiale reciclabile

Acest proiect simplu pentru infrumusetarea gradinii poate fi realizat in 15 minute sau chiar mai putin. Ca materiale de lucru, ai nevoie de cozi lungi de matura, bare, resturi de tevi sau orice alte obiecte rotunjite, asemanatoare celor din imagine, si multe decoratiuni sau lucruri din casa, pe care nu le mai folosesti. Aplica adeziv epoxidic pe unul dintre varfurile barelor, apoi lipeste decoratiunile.



Sursa foto: midwestliving.com


4. O adapatoare pentru pasari

Un alt proiect pentru infrumusetarea gradinii, simplu de realizat, poate fi o adapatoare pentru pasari. Nu este nevoie sa mergi la magazin si sa dai bani pe adapatoare scumpe, cand ti-o poti construi singur. Ai nevoie de un ghiveci mai mare si unul mai mic si o tava intinsa de ghiveci. Asaza ghivecele unul peste celalalt, cu gura in jos, apoi fixeaza tava deasupra.



Sursa foto: midwestliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului