Amenajarea gradinii

#curte #gradina #amenajare gradina #iluminare curte

5 idei istete de a lumina curtea pe timpul noptii

Gradina trebuie sa prinda viata si in timpul noptii, iar iluminarea joaca un rol important in acest proces. Agatate prin copaci, aranjate pe marginea aleii sau pozitionate printre flori, sistemele de iluminat trezesc la viata natura si iti permit sa petreci clipe frumoase in gradina. Iata cateva idei inedite de a avea lumina pe timpul noptii in curte!


1. Candelabre din lumanari

Candelabrele pentru iluminarea gradinii sunt usor de realizat, deloc costisitoare, practice si sofisticate. Pentru realizarea acestora, ai nevoie de un cos de sarma si cateva lumanari. Prinde cosul cu un lant si agata-l de crengile copacilor. Pentru un plus de efect, poti adauga cateva margele colorate sau cristale.


2. Borcane fosforescente

Eficienta borcanelor fosforescente este mai mica, insa ele pot lumina curtea timp de o ora cat sa te bucuri de aerul proaspat si sa-ti incarci bateriile. Pentru realizarea acestor sisteme de iluminat ai nevoie de borcane si bratari fosforescente. Pune bratarile in borcane si asaza-le pe aleea din curtea ta.


3. Becuri cu palarii

Ambalajul de la prajituri poate fi folosit pentru a forma o "palarie" in jurul becurilor. In cazul acestui proiect, este important sa te asiguri ca ambalajul de la prajitura nu atinge deloc becul. In caz contrar, ar putea aparea accidente. Un set de becuri cu palarii poate fi pus in jurul copacilor sau la streasina casei.


4. Candelabru rustic

Cu ajutorul unor ramuri uscate, poti realiza frumoase candelabre rustice pentru a-ti ilumina gradina pe timpul noptii. Agata-le de copaci si instaleaza beculete mici pe suprafata lor. Astfel, vei avea un obiect de decor original, care sa-ti permita sa petreci timpul afara in timpul noptii.


5. Cutii, scoci si borcane

Pentru a lumina aleea din fata casei, poti folosi cutii de conserve, scoici si borcane, cat mai colorate, in care sa adaugi lumanari. Este important ca toate acestea sa aiba mici orificii, astfel incat lumina sa se raspandeasca in intreaga curte. Toate aceste obiecte de iluminat le poti agata si prin copaci sau le poti pune printre flori.



Sursa foto: interactives.woodtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare