Amenajarea gradinii

#pavele #amenajare scari #trepte # scara din beton turnat

5 idei pentru amenajarea scarilor in gradina

Scarile din gradina, poteca pe care tu si musafirii tai calcati, sunt o parte importanta in peisajul arhitectural al coltului tau de rai din spatele casei. Atunci cand suprafata necesita sau iti permite sa creezi diferite forme de relief pe care sa le strabati cu ajutorul scarilor, acestea din urma pot imbunatati radical aspectul gradinii, adaugand o nota de eleganta sau oferind impresia ca sunt o minigradina de sine statatoare.

Iata cateva idei, oferite de hgtvgardens.com, pentru a amenaja intr-un stil elegant treptele din propria curte.

1 Trepte neregulate

O poteca formata din trepte neregulate se potriveste perfect cu o gradina cu plante si flori ce par a fi crescute salbatic. Tocmai aspectul pavelelor, ce au forma inegala, este cel care poate conferi unicitate gradinii.


2 Scara din beton turnat

Scarile din beton turnat sunt perfecte pentru gradinile terasate. Ornamenteaza-le cu pietris, intocmai ca in fotografia de mai jos si vei obtine un efect spectaculos garantat.


3 Pavele din granit

Ofera gradinii tale minunate impresia de spatiu adaugand o miniterasa din granit, accesorizata cu niste trepte din acelasi material. Formele pe care le pot lua aceste pavele tin strict de imaginatia ta. Pentru ca spatiul sa fie si mai intim, poti decora zona cu diferite tipuri de plante curgatoare.


4 Scari din metal

Stilul minimalist se incadreaza perfect in gradinile mici, care nu dispun de spatiu. De exemplu, daca ai o terasa mai inalta poti sa interconectezi spatiile intre ele (terasa si gradina) cu ajutorul unei scari din metal, care sa dea impresia ca face parte din peisaj.

5 Scara din aluminiu

O combinatie ceva mai ciudata, insa aluminiul cu lemnul pot face casa buna in gradina ta. Ai nevoie de serviciile unui sudor profesionist care sa te ajute sa creezi un cadru de aluminiu pe care sa il imbraci cu trepte din lemn. Vei obtine astfel o scara inedita, care se va incadra perfect intr-o gradina cu un design contemporan, care nu beneficiaza de un spatiu foarte generos.

Sursa foto: farnsworthlandscaping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului