Amenajarea gradinii

#arbust ornamental #gradina #plante de gradina #arbust #corn #inflorire corn

5 motive pentru care nu infloreste cornul

Arbust ornamental cultivat pentru florile sale galbene si pentru fructele din care se produce cornata delicioasa, cornul poate refuza sa infloreasca atunci cand nu este ingrijit corect. Cu putina atentie, poti elimina motivele pentru care nu infloreste cornul.

Fericit in zonele de campie si deal, cornul rezista bine la seceta si prefera de obicei soluri brun-roscate sau calcaroase. Florile sale, care cresc in grupuri de 6-10, sunt printre primele pete de culoare din gradina la sfarsitul iernii sau la sosirea primaverii. Daca arbustul din gradina ta nu infloreste, iata care sunt cele mai probabile cauzele.


A fost mutat recent

Atunci cand este replantat, cornul isi concentreaza toate resursele asupra dezvoltarii radacinilor, deci poate sa nu infloreasca deloc pentru un an. Daca totusi, fenomenul se repeta si arbustul nu este foarte tanar, problema este alta.


A fost expus la prea multe ingrasaminte

Chiar daca nu oferi deloc cornului ingrasaminte cu azot, acesta poate suferi din cauza prezentei lor in zonele apropiate. Din acest motiv, cornul nu se planteaza langa o gradina de legume, unde sunt folosite ingrasaminte. Acestea se pot infiltra in apa si pot ajunge la radacinile cornului aflat si la cativa metri departare.


Nu are sufienta lumina

Cornul este un arbust care prefera umbra partiala, dar atunci cand este situat sub ramurile dese ale unui copac mai mare toata vara, poate sa nu mai ofere florile sale galbene la inceputul primaverii.


A fost taiat la momentul nepotrivit

Cele mai multe tufe se taie toamna sau chiar iarna, insa cornul isi pregateste bobocii in avans. Daca ai plantat arbustul doar in scop decorativ, poti opera taierea unor ramuri imediat dupa ce s-au scuturat florile. Cand astepti fructele pentru gem sau cornata, taie crengile imediat dupa recoltare.


A imbatranit

Chiar daca poate creste pana la o inaltime de 6-7 m, cornul nu este un copac, deci nu are o viata foarte lunga. In general, arbustul poate refuza sa mai infloreasca dupa varsta de 20 de ani, cand intra in ultima faza a vietii.

Sursa foto: ingradina.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului