Amenajarea gradinii

#iasomie #plante gradina #amenajarea gradinii #caprifoi #cum sa plantezi flori

5 plante cataratoare care iti parfumeaza gradina

Combina frumusetea plantelor cataratoare cu parfumul florilor pentru o gradina cu adevarat relaxanta. Cultiva cele mai frumoase plante cataratoare care iti parfumeaza gradina pe timpul verii.

Pentru a obtine rezultatele cele mai bune cu plantele cataratoare, este important sa le oferi suportul necesar. Cea mai simpla solutie este un grilaj de lemn, un gard sau un zid, dar pentru o gradina cu adevarat impresionanta poti folosi chiar o arcada. Cultiva cateva plante cataratoare al caror parfum te poate incanta vara.

Caprifoi

Rezistent si relativ usor de ingrijit, capriforiul sau Lonicera, ofera un parfum deosebit prin florile sale albe si galbene. Poti casi si varietati mai colorate, care vor creste la fel de frumos atunci cand au la dispozitie un sol nici prea uscat, nici prea umed.
 


 

Iasomie

Frumoasele flori albe ale iasomiei sunt irosite daca nu asezi planta intr-un loc bun in gradina. Cultiva iasomie fie langa geamul casei, fie in locul in care petreci cel mai mult timp in gradina. Creste repede si poate fi cultivata si intr-un ghiveci mare, dar cel mai mare avantaj al iasomiei este faptul ca poate creste bine si la umbra.


Maces

Foarte rezistent la seceta, macesul prefera locurile luminoase in gradina, unde produce maximul de flori roz. In afara de mireasma imbietoare a florilor sale, macesul ofera si fructe bogate in vitamine si minerale. Nu necesita multa ingrijire in afara de taierea pe timpul iernii, dar se recomanda atentie in gradina pentru a evita spinii macesului.


Mazariche

Florile purpurii de mazariche (lathyrus odoratus) pot deveni si un element vizual deosebit in gradina, pe langa aroma placuta pe care o ofera. Mazarichea creste bine si in solurile argiloase si prefera cat o expunere la soare cat mai mare.


Solandra

Planta cataratoare originara din Mexic, solandra maxima nu rezista de-a lungul intregului an in gradinile din Romania, dar poate fi plantata cu succes intr-un ghiveci mare. Scoate-o in gradina doar atunci cand temperaturile depasesc 15C si uda solandra doar atunci cand pamantul s-a uscat de cel putin o zi, dar are nevoie de mai multa apa in timpul caniculei. Florile sale superbe pot aparea de mai multe ori pe an si miros excelent.



Sursa foto: naturespot.org.uk, clematisonline.co.uk, sea-candles.com, watermyflower.eu, dooyoo.co.uk, gardensonline.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului