Plantele cu frunzis colorat pot creste farmecul oricarei gradini, iar cele mai usor de intretinut sunt cele decorative cu frunze rosii. Creeaza in gradina ta o pata frumoasa de culoare cu frunzele rosii ale plantelor decorative.

Florile sunt uneori suficiente pentru o gradina cu o paleta cromatica bogata, dar o poti exinde si cu un frunzis deosebit oferit de cateva plante cu frunze rosii.


Salvie rosie

Planta aromatica al carei parfum nu va ramane neobservat, salvia are varietati cu frunze verzi, purpurii si rosii. Salvia officinalis cv. Purpurescens este cea mai cautata varietate decorativa. La maturitate frunzele capata o culoare superba de rosu burgund, iar salvia este usor de ingrijit si prefera in general expunere maxima la soare.


Vinetica (Ajuga reptans)

Ideala pentru a crea un covor ierbos, vinetica a capatat acest nume pentru florile sale albastre. Unele vatietati, ca Atropurpurea, au frunze purpuriu-aurii, dar pentru o nuanta cat mai apropiata de rosu este recomandata Burgundy Glow. Aceasta planta decorativa poate creste in orice zona a gradinii, dar culorile intense ale frunzelor apar mai ales cand este cultivata in locurile cu umbra partiala.


Artar japonez rosu (Acer palmatum atropurpureum)

Copac pitic cu frunze de o frumoasa nuanta de rosu bordo, artarul japonez creste pana la o inaltime maxima de 2,5 pana la 3 m. Rezista si la soare si in zonele cu umbra partiala si nu are nevoie de protectie speciala pe timpul iernii.


Clopotel purpuriu (Heuchera micrantha)

Cu o inaltime intre 40 si 60 cm, clopotelul purpuriu este disponibil in mai multe varietati, dar Palace Purple este cea care ofera frunzele de culoare cu adevarat intensa. Daca are expunere ridicata la soare, poate avea nevoie sa fie udat chiar si zilnic pentru a nu se usca.


Dracila japoneza (Berberis thunbergii)

Arbust decorativ care creste in tufe cu o inaltime de peste 2 m, dracila japoneza are frunze mici, de culoare rosie si rezista bine si la gerul iernilor din Romania. Prefera zonele insorite si poate fi cultivat usor in grupuri pentru crearea unui gard viu impresionant.Sursa foto: plantwiki.nl, boldsky.com

  •   2013-05-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gabriel Branea

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii