Amenajarea gradinii

#economie gradinarit #economii #gradinarit

5 ponturi pentru a economisi bani cand doresti sa-ti amenajezi gradina

Daca nu stai foarte bine cu bugetul, nu trebuie sa te avanti sa faci credite pentru a decora gradina. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva trucuri simple ce te vor ajuta sa economisesti bani si sa obtii spatiul mult visat.

1. Documenteaza-te si cere sfaturi avizate

Contacteaza horticultori cu experienta din regiunea in care locuiesti, intra pe forumuri si site-uri de specialitate si aduna sfaturi avizate, care te ajuta sa eviti multe greseli costisitoare. Invata din erorile altora si "inarmeaza-te" cu solutii avantajoase, dar mai ales economice.

2. Urmeaza-ti instinctul

Cand vine vorba despre sfaturi gratuite, de multe ori te alegi cu ceea ce "platesti". Tine cont de faptul ca dorinta de a obtine profit ii motiveaza pe angajatii magazinelor de gradinarit sa faca exces de zel in recomandarile lor. Nu ii lasa sa te manipuleze si asculta-ti instinctul: daca o investitie pare inutila, sansele sa ai dreptate sunt destul de mari.

3. Compara ofertele

Serele si magazinele cu produse destinate gradinaritului pot stabili preturi care difera drastic pentru aceleasi sortimente. Centrele de gradinarit online pot fi o solutie buna, cand vrei sa faci o comparatie rapida a ofertelor, fara sa colinzi magazinele.

4. Evita achizitiile din impuls

Asigura-te ca ai cate un loc special desemnat pentru fiecare planta in parte, inainte sa o cumperi. In caz contrar, atitudinea de "orientare la fata locului" te poate aduce in situatia de a-ti vedea culturile murind, intrucat nu au conditiile necesare de dezvoltare, sau te poti trezi ca ai cumparat mult prea multe plante si nu ai spatiu pentru a le depozita.

5. Da o sansa produselor la mana a doua

Produsele noi nu sunt in mod necesar mai bune, insa te costa mai mult. Poti gasi pe internet sau la targuri de specialitate plante si unelte la mana a doua, perfect functionale si mult mai ieftine!

Sursa foto: washington.uwex.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului