Amenajarea gradinii

#seminte #design #constructie #efecte #gradina #resurse #irigare

5 ponturi pentru o gradina moderna in 2013

In 2013, o gradina moderna trebuie sa satisfaca cerintele estetice si practice, avand un aspect contemporan si instalatii care permit economia de resurse.

Iata 5 ponturi pentru o gradina moderna in 2013:

1 Opteaza pentru un design geometric

Inspira-te din instalatiile sanitare geometrice din baile moderne si urmeaza aceleasi linii drepte, bine delimitate, in designul gradinii. Un design geometric asigura un aspect modern si dinamic al gradinii.

2 Construieste o gradina la inaltime

Din motive economice, tot mai multi gradinari sunt nevoiti sa se adapteze la un spatiu limitat. Din noile tendinte in peisagistica fac parte si gradinile la inaltime, construite pe verticala. Astfel, chiar si atunci cand nu dispui de un teren mare pentru gradina, o poti construi pe terasa sau pe acoperis, cu ajutorul rasadnitelor sau ghivecelor. Palierele, ghivecele prinse de pervazul ferestrelor, paturile de plante sunt cateva modalitati de a exploata spatiul la maximum.

3 Investeste intr-un sistem performant de irigare

Ia in considerare posibilitatea de a investi intr-un sistem performant de irigare. Castigi timp si economisesti apa. In plus, un astfel de sistem creeaza un microclimat racoros vara.

Plantele tale vor fi intotdeauna udate atat cat au nevoie, chiar si cand nu esti acasa. In functie de tipul lor, sistemele de irigare pot functiona cu microaspersie, efect de ceata sau chiar aripi de ploaie, realizand un efect estetic deosebit in gradina ta.

4 Creeaza efecte luminoase

O gradina moderna este pusa in valoare de spoturi luminoase care realizeaza un efect deosebit. Foloseste lampi cu incandescenta, cu spoturi. Acestea au o lumina calda, potrivita pentru a pune in valoare plantele cultivate. Daca ai un iaz in gradina, poti monda un spot subacvatic pentru a crea jocuri de lumini in apa.

5 Foloseste resursele proprii 

Din tendintele in gradinarit face parte fermierul urban. Acesta traieste la oras si isi cultiva propriile legume, prepara propriile materiale de curatare, conserva fructele obtinute in gradina proprie si chiar are stupi de albine. Intr-o perioada financiara dificila, gradina moderna inseamna intoarcerea la origini.

Poti folosi, de exemplu, semintele de la plantele cultivate in loc sa mai achizitionezi altele din magazine. Recicleaza lucruri si transforma-le in recipiente moderne si surprinzatoare pentru florile tale.

Sursa foto: curbly.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului