Amenajarea gradinii

#pavaje terasa #pavaje alei #folosire pavaje #pavaje #amenajare terasa #amenajare gradina

6 avantaje ale folosirii pavelelor pentru alei si terasa

De multe ori, e greu sa gasesti designul perfect pentru curtea ta. In graba sau in necunostinta de cauza, risti sa faci alegeri neinspirate. Insa atunci cand este vorba de pavarea aleilor, a teraselor, e bine sa iei in calcul pavelele. Sunt usor de montat, sunt elegante si sunt si ieftine.

Probabil ca ai vazut prin magazinele de bricolaj o multime de feluri de pavele. Sunt acele blocuri de beton de diferite forme si dimensiuni cu ajutorul carora poti crea adevarate minuni in curtea ta, daca stii ce sa alegi.

Infrumuseteaza spatiul

Ele sunt concepute sa infrumuseteze spatiul in care sunt asezate si sa creeze un impact vizual interesant. Ba chiar pot sa dea impresia unui loc mult mai vast. Le poti folosi pentru a contura trotuare, alei sau o pasarela spre piscina.

Cresc valoarea casei

Iti vine sau nu sa crezi, o curte frumoasa si ingrijit amenajata creste valoarea casei. Astfel, daca te-ai hotarat sa iti vinzi locuinta la curte, e suficient sa reamenajezi imprejurimile casei folosind pavele. Este trucul sugerat de specialistii imobiliari!

Sunt rezistente

Pavelele sunt foarte rezistente la inghet si dezghet, nu se crapa usor si, in plus, orice fel de deteriorare presupune inlocuirea unei singure caramizi si nu a intregii structuri.

Sunt usor de montat

Imagineaza-ti ce inseamna sa elimini un pavaj betonat. Cata munca sa spargi intreaga placa, apoi sa nivelezi suprafata. Insa cu pavelele lucrurile stau diferit. Dupa ce ai nivelat terenul si ai format un pat de nisip, le poti aseza foarte simplu, fara sa ai nevoie de cunostinte speciale.

Sunt usor de demontat

Si, la fel de simplu cum le-ai montat le poti si indeparta. Ai nevoie doar de o lopata! Iar acest lucru se poate intampla in cazul in care apar defectiuni la conductele subterane. Odata scoase pavelele si remediate defectiunile, blocurile de beton se pot aseza la loc ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Nu permit formarea baltilor

Un alt avantaj al folosirii pavelelor este ca permit drenarea apei in pamant printre rosturile lasate intre ele, astfel ca pe o suprafata pavata cu astfel de caramizi rar vei intalni acumulari de apa.

Sursa foto: tyrifryd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului