Amenajarea gradinii

#fantani #fantani gradina #fantani inedite

6 tipuri de fantani inedite pentru gradina ta

Vrei sa ai un decor special in gradina ta, care sa-ti incante toti musafirii, insa nu ai vrea sa investesti foarte multi banii in asta? Ei bine, nu iti face probleme. Poti obtine decoruri superbe si unice, chiar si cu bani putini. Iata cateva fantani arteziene surprinzatoare, care pot schimba rapid intregul decor al gradinii tale.

1. Fantanile arteziene solare

Un decor foarte creativ si ingenios pentru gradina ta ar fi fantanile artiziene din ceramica, care functioneaza pe un circuit solar. Acestea sunt formate din vase de ceramica de marimi diferite, in culori cat mai inedite, simple sau cu modele, in stil rustic sau modern.


2. Fantana-vas

Un alt tip de fantana inedit, pe care il poti crea chiar tu poate fi realizat dintr-un vas de ceramica imens, asezat usor inclinat pe un bloc de pietris, imprastiat asimetric. Acesta va avea un efect uimitor si va schimba rapid intreaga fata a gradinii tale.

3. Fantana arteziana din stropitori

Stropitorile pot fi o solutie ingenioasa pentru a crea o fantana arteziana superba in gradina ta. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le asezi pe trepte, usor inclinate.


4. Pietrele-fantana

Din niste simple pietre, cu dimensiuni diferite, insa cu aceeasi textura poti crea o fantana arteziana originala si uimitoare pentru gradina ta. Asaza pietrele unele peste altele, netinand cont de dimensiunile lor, si umple-le cu apa. Vei avea in scurt timp o fantana superba, care se incadreaza perfect in peisajul natural al gradinii.
 

5. Fantana arteziana din butoaie

Daca ai prin pivinita butoaie vechi, nu le arunca. Refoloseste-le in gradina ta, pentru un decor rustic si fabulos. Cu ajutorul lor poti crea o fantana arteziana inedita si de efect.


6. Fantana arteziana-bicicleta

Valorifica vechea ta bicicleta intr-un mod inedit si de efect. Racordeaz-o la o sursa de apa si asaz-o pe un suport de fier forjat. Vei obtine in cativa pasi o fatana arteziana uimitoare, sofisticata si plina de originalitate, care va fi cu siguranta invidiata de toti vecinii tai.Sursa foto: goodshomedesign.com

  •   2013-10-30
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului