Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradini verticale #plante gradina verticala

7 plante pentru cele mai frumoase gradini verticale

Iti plac florile, dar nu ai suficient spatiu pentru o gradina mare, asa cum ai visat? Locuiesti la bloc si ai doar o terasa ingusta unde sa cresti flori? Nu-i nimic, exista suficiente variante si plante minunate, care sa te ajute sa iti impodobesti locuinta.

Cele mai multe flori nu au nevoie de o ingrijire deosebita, rezistand cu succes si in locuri fara prea mult soare sau fara prea mult pamant. Iata 7 dintre cele mai potrivite plante pentru gradini verticale:


1. Geranium si hibrizii sai

Este o planta cu flori roz si rosii minunate, iar frunzele au o densitate mare, astfel incat vor acoperi cu succes un perete intreg.


2. Ferigile

Nu sunt deloc pretentioase, asa ca le poti creste si intr-un loc mai umbros. Frunzele mari, robuste, se impletesc frumos, astfel incat iti creeaza senzatia unei gradini secrete chiar pe terasa ta.


3. Bromeliadele

Din aceasta familie fac parte mai multe plante, precum  guzmania, billbergia si aechmea. Au nevoie de foarte putin pamant pentru a creste, au flori frumos colorate si, mai ales, rezistente, frunze dese, decorative, fiind ideale pentru un a acoperi un perete.

Citeste si: Ponturi utile pentru realizarea unei gradini verticale



4. Begonia

Ai impresia ca begoniile sunt niste flori fragile, care nu rezista decat in ghivece bine protejate? Te inseli. Florile frumos colorate si ramificatiile dese ale frunzelor le fac perfecte pentru o gradina verticala intr-o zona umeda.


5. Hosta

Vara are niste flori frumoase, albe, care sparg frunzisul des. In restul perioadei calde, frunzele cu un aspect decorativ deosebit rezista cu succes si in locuri umbroase, racoroase. Iarna insa planta moare.


6. Hoya

O planta agatatoare potrivita pentru interior, dar si exterior, cu flori albe sau roz cu aspect cerat. Frunzele au un aspect lucios si sunt rezistente.

Citeste si: Cum amenajezi o gradina verticala de legume



7. Crinul de piatra

O planta originara din Australia, care creste in locuri umbroase, printre pietre si trunchiuri de copaci. Are un colorit dramatic primavara, dar aduce frumusete oricarei gradini si in timpul anului.



Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina