Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #decorare gradina #gradina moderna #design gradina #sfaturi amenajare gradina

7 sfaturi de amenajare a unei gradini moderne

Gradina nu este doar un spatiu verde in care ai plantat niste flori si atat. Gradina poate fi un spatiu foarte modern, care sa-ti aduca bucurie. Pentru asta este deosebit de important sa tii cont de cateva principii care vor transforma acest loc intr-unul contemporan din toate punctele de vedere.

1. Daca doresti ca gradina ta sa aiba un design modern, trebuie sa cauti cele mai potrivite plante in functie de clima din zona in care locuiesti. Specialistii recomanda impartirea plantelor in doua: unele carora le place lumina directa a soarelui si unele care prefera umbra.

2. Calitatea solului joaca, de asemenea, un rol extrem de important. In plus, plantele nu trebuie sa creasca unele peste altele, asa ca e important sa afli din timp, inainte sa le gasesti locul potrivit in gradina, ce dimensiune vor avea la maturitate.

3. In functie de cat de mult timp ai disponibil pentru a aloca intretinerii gradinii alege si plantele pe care urmeaza sa le plantezi. Daca nu prea ai vreme sa te ocupi de gradina, atunci cel mai bine este sa plantezi arbusti, care necesita, in general, mai putin efort de ingrijire, dar creeaza si o atmosfera confortabila.

4. Foarte moderne sunt pergolele, asa ca daca vrei sa obtii un aspect interesant, realizeaza o constructie solida, din lemn, pe care plantele agatatoare sa poata urca in voie. De ea poti agata ghivece, dar o poti transforma si intr-un spatiu foarte intim pentru luat masa.

5. De asemenea, o gradina ca din reviste este pusa in valoare de lumini. Foarte moderne sunt acum spoturile luminoase care realizeaza un efect deosebit intim. Au o lumina calda, care va reusi sa puna in valoare plantele cultivate de jur imprejur.

6. Foarte moderne sunt iazurile de gradina. Insa cel mai bine, atunci cand te apuci sa amenajezi un astfel de loc este sa consulti un designer peisagist, intrucat riscul de a cadea in zona de kitch este foarte mare.

7. Atunci cand iti amenajezi gradina e important sa privesti lucrarile in ansamblu. De aceea, gandeste bine felul in care vei realiza caile de acces spre casa, terasa sau spre zona de relaxare. Placile de piatra naturala adauga un plus de modernism spatiului. Scaunele confortabile de tip lounge, o masa de gradina, un gratar si cateva ghivece din ceramica iti vor permite sa te bucuri de un design modern al gradinii tale.

Sursa foto: minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare