Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #flori gradina # gazon gradina

8 idei istete si ieftine pentru gradina ta

Temperaturile in crestere, cerul limpede si zilele insorite va fac sa va petreceti din ce in ce mai mult timp afara. Chiar daca dispui de o mica gradina sau de un spatiu mai mare, una din cele 8 idei sigur iti vor fi pe plac!

1. Iluminat inteligent

Daca doresti sa iti folosesti gradina la potentialul maxim, mai mult ca sigur vei dori sa o folosesti si seara. Opteaza pentru optiuni chic, cum ar fi lumina ambientala si nu te limita la o singura culoare. Cauta culori care sa iti completeze gradina si care sa o faca mult mai atractiva. Asa sigur iti vei dori sa iti inviti prietenii mai des pentru a te bucura de noul tau decor.

2. Materiale naturale in gradina

Fie ca e vorba de lemn sau de piatra, nu exista loc mai bun decat gradina pentru a renunta la materialele sintetice. Desi materialele naturale tind sa fiu putin mai scumpe, calculand durata de viata a acestora, iesiti in castig. Placile de piatra pot alcatui cu succes o canapea si nu se va strica prea curand. O poti decora cu o husa si cu cateva perne si este gata. Daca te plictisesti de ea, nu trebuie sa cumperi alta canapea. O alta husa si cateva perne in plus si va reprezenta cu totul altceva.

3. Semineu

Un semineu bine construit te poate face sa iti folosesti spatiul de afara si cand este racoarea sau este umezeala. Nu ti-ar placea sa stai in fata semineului cu prietenii tai? O sa va simtiti ca in fata unui foc de tabara iar voia buna sigur va va cuprinde pe toti. Acesta este cu siguranta un trend in ascensiune in 2014.

4. Plante care cresc natural in zona

Secretul unei gradini frumoase este ascuns in folosirea plantelor si florilor care cresc in mod natural in regiunea in care locuiti. De ce sa aduceti plante exotice care necesita ingrijire permanenta? Plantele native aduc echilibru si vei avea o gradina fericita. Astfel, plantele vor inflori natural iar tu va trebui doar sa le admiri si sa te bucuri de ele. Acesta este un trend care cu siguranta va lua amploare in urmatorii ani, deoarece inseamna intoarcerea la radacini.

5. Gradini de perete

Aceasta solutie este extrem de populara mai ales printre proprietarii care au spatiu limitat si vor totusi sa se bucure de natura si sa infrumuseteze spatiul de care dispun. Acest tip de gradina este foarte usor de intretinut. Fii creativa! Formeaza gradini de diferite forme si marimi diferite si bucura-te de natura in orice spatiu. Aceasta este cu siguranta tendinta anului 2014.

6. Gradina de ierburi

Gradinile de ierburi sunt populare printre cei care apreciaza arta culinara si le place sa stie de unde provine mancarea lor. Tendinta a fost promovata de bucatari celebri cum ar fi Jamie Oliver . Candva acest tip de gradina era preferatul celor mai in varsta insa in ultimii ani, acesta a luat amploare prinzandu-i si pe tineri. Ce poate fi mai placut decat sa adaugi peste mancarea pregatita de tine cateva frunzulite din propria gradina?

7. Gazon mai putin

Intinderile mari de iarba sunt perfecte daca aveti copii pentru ca se pot juca la nesfarsit dar sa fim sinceri, cei mai multi dintre noi nu reusim sa mentinem iarba tot timpul perfect taiata si verde pentru a justifica un gazon imens. De aceea, un nou trend si-a facut aparitia: reducerea dimensiunilor gazonului si optarea pentru gradini de flori, terase si altfel de zone fara iarba. Si nu ne referim aici la a umple gradina de plastic, nici vorba! Dar ce ai zice de o terasa din lemn? este usor de intretinut si nu trebuie sa iti faci griji din cauza noroiului. Cu siguranta aceasta tendinta va creste din ce in ce mai mult in acest an.

8. Gazon sintetic

In cele din urma, iarba sintetica. Da, nu este cea mai fericita solutie pentru multi dintre voi insa cu trecerea anilor, aceasta a devenit din ce in ce mai asemanatoarea cu iarba naturala. Este o optiune grozava pentru aceia dintre voi care isi doresc un gazon insa nu vor sa il tunda saptamana de saptamana. In plus, iarba sintetica este foarte utila in spatiile in care aceasta nu ar creste in mod natural.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului