Amenajarea gradinii

#zile ploioase #gradina #activitati gradinarit #gradinarit ploaie

8 lucruri pe care le poti face in gradina cand ploua

Te-ai obisnuit sa asociezi zilele ploioase cu abandonarea totala a ingrijirii gradinii tale? Ar fi bine sa iti schimbi putin perceptia asupra pauzelor prelungite pe care le iei pe vreme cu precipitatii, intrucat exista multe lucruri pe care poti sa le faci in gradina cand ploua, spre binele culturilor tale.

Ploaia este o buna prietena a gradinii tale, intrucat plantele au nevoie de ea, iar tu te poti folosi de toata umiditatea provenita din ceruri pentru a-ti ingriji cu atat mai bine culturile. Echipeaza-te corespunzator (cu pelerina de ploaie, manusi de protectie si cizme de cauciuc) si profita de conditiile de mediu pentru activitatea ta preferata: gradinaritul!

1. Smulge papadia si buruienile in timp ce solul este foarte umed, ai toate sansele sa scoti radacina intreaga din pamant, curatandu-l complet fara prea mare efort. Cand solul este uscat, pot ramane inevitabil radacini in adancime, care se regenereaza rapid si dau nastere unor noi plante daunatoare.

2. Culege salata verde, va fi o placere. Cand ploua, salata este mai dulce si mai frageda, gratie temperaturilor scazute si umiditatii abundente.

3. Poti sa te apuci de semanat nasturelul. Sapa o groapa adanca de 1,5 cm in sol sau in ghiveci, adauga putin compost si asteapta-te la rezultate spectaculoase: planta creste rapid in conditii de umiditate crescuta.

4. Culege frunzele de menta, care vor fi mai proaspete si mai aromate ca niciodata, daca le culegi pe timp de ploaie. Prepara rapid un ceai, vei observa ca are un gust deosebit.

5. Intareste suportul oferit culturilor care au nevoie de sprijin in crestere. Cand pamantul este bine umezit, tijele din metal sau lemn sunt mai usor de infipt la adancime.

6. Monteaza clopote de protectie pentru culturile care ar putea fi afectate de prea multa apa, precum capsunele.

7. Fertilizeaza plantele ingramadite, precum rosiile, care ar putea suferi carente de nutrienti din pricina lipsei luminii soarelui.

8. Adaposteste plantele din ghiveci care pot avea de suferit din cauza compostului suprasaturat. Daca nu le poti muta in mansarda sau nu le poti monta o prelata deasupra, indeparteaza tava pentru a incuraja drenajul.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului