Luna octombrie este luna in care gradina trebuie pregatita pentru iarna, dar si luna dedicata pomilor fructiferi. Iata ce trebuie sa faci luna aceasta in gradina.

 

Culege fructele si planteaza noi pomi fructieri

In octombrie continua sezonul de recoltare a fructelor precum: mere, perre, merisoare, nuci si gutui. Tot acum este perioada optima pentru plantarea pomilor ciresilor, perilor, merilor si prunilor.

De asemenea, pomii care nu mai dau roade se vor tunde de uscaciuni si ramuri inestetice.

Gradina de legume

Indeparteaza plantele uscate din gradina si pe cele care nu mai dau rod. Sapa pamantul si adauga un strat de compost, astfe incat la primavara sa ai un sol roditor, bogat in minerale necesesare bunei dezvoltari a plantelor.

Indeparteaza orice buruieni de pe parcelele goale de pamant. Tot acum se vor culege ultimele recolte din gradina precum gogonele si dovlecii.

Gradina de flori

Aduna seminte de la florile preferate si depoziteaza-le intr-un loc uscat si racoros. Indeparteaza plantele uscate si buruienile.

Este perioada perfecta pentru a planta arbusti vesnic verzi care sa-ti infrumuseteze gradina in sezonul rece.

Daca ai in curte ghivece cu flori exotice, acum este momentul sa le bagi in casa pentru a le feri de inghet. Procedeaza la fel si cu plantele decorative precum muscate, violete etc.

De asemenea este perioada optima pentru ingrijirea tufelor de trandafiri. La inceputul lunii se vor taia florile si ramurile uscate, iar inainte de a da primul inghet se va tunde tufa pentru a o feri de inghet si de greutatea zapezii.

Sursa foto: pixdaus.com

  •   2016-09-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii