Amenajarea gradinii

#borcane #legume #dovleac halloween #fructe #halloween #decoratiuni halloween

Alternativele dovleacului de Halloween

Apropierea sarbatorii Halloween-ului se traduce prin pregatiri care implica o leguma viu colorata: dovleacul. Daca, insa, gradina ta nu a dat roade bogate in acest an si nu dispui de dovleci la discretie, afla ca le poti gasi cateva alternative interesante.



1 Alte legume


Chiar daca este leguma Halloween-ului prin definitie, dovleacul ar putea fi inlocuit cu alte produse de acelasi tip. Spre exemplu, poti folosi dovlecei care, desi mai mici, pot fi intrebuintati cu succes la decoratiuni. La fel de bine poti utiliza tartacute , de diferite marimi si forme.


2
Fructe


Alte alternative grozave pentru clasicii dovleci sunt pepenii, fie ei verzi sau galbeni. Acestia sunt usor de sculptat si imprastie o aroma placuta. De asemenea, pe masura ce pregatesti decoratiunile de Halloween din aceste fructe, te poti bucura si de o masa hranitoare si sanatoasa. Intrucat sezonul lor a trecut, poti gasi pepeni verzi si galbeni in hypermarketuri.


3
Papier mache


Ce este papier mache? Acest material, din care poti confectiona decoratiuni de Halloween in absenta dovlecilor, contine straturi de hartie si, uneori, de material textil , asamblate cu ajutorul unui lipici umed. Pentru a-ti confectiona singur papier mache, nu ai nevoie decat de bucati de ziar si cateva fasii de material textil - mai important este adezivul pe care urmeaza sa il aplici pentru a le "suda".

O reteta simpla si rapida presupune amestecarea unei cani cu apa rece cu 1/4 cana de faina alba si 5 cani de apa fiarta. Totul trebuie amestecat pana cand se obtine un "lapte" care, apoi, este lasat sa fiarba, amestecand continuu, circa 2-3 min.

In cazul in care le pastrezi intr-un mediu corespunzator, decoratiunile din papier mache pot rezista si ani intregi, spre deosebire de cele din materiale perisabile, cum sunt dovlecii.


4 Pergament


Apeland la acest material versatil, poti crea lampi de Halloween, fara sa mai ai nevoie de dovleci. Cu putina imaginatie, iti poti chiar decora lampile din pergament cu imagini infricosatoare - modele gasesti pe Internet sau la magazinele de specialitate.


5
Pungi de hartie


Intr-un mod similar, poti confectiona decoratiuni de Halloween si din pungi de hartie. Nu trebuie decat sa decupezi modelul de lampa, de pilda, dorit, sa adaugi nisip si o lumanare si obtii o decoratiune numai buna de plasat in fata casei sau prin gradina.


6 Cutii de conserva


Cu putina imaginatie si indemanare, poti transforma vechile cutii de cafea sau pe cele de la conserve, in robotei malefici de Halloween! Nu trebuie decat sa bati niste cuie in "capul" conservelor si sa le pictezi, cu vopsea, o privire suparata, inspaimantatoare.

Pentru un plus de efect, decupeaza, cu un cutit ascutit, privirea infricosatoare si adauga, in interiorul cutiei, un bec. La lasarea intunericului, efectul va fi garantat!


7 Borcane


Si clasicele borcane de muraturi pot sta la baza unor decoratiuni de Halloween atunci cand nu ai la dispozitie dovleci. Una dintre modalitatile de a transforma borcanele in decoratiuni inspaimantatoare este aceea de a desena imagini specifice pe suprafata acestora sau de a le acoperi cu hartie decupata, pentru a crea, apoi, o lampa reusita.

Sursa foto: urbandebris.typepad.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului