Amenajarea gradinii

#ingrijire plante #plante gradina #amenajarea gradinii

Amenajarea gradinii: plante potrivite si sfaturi de ingrijire

Gradinaritul este o pasiune care te poate coplesi. Exista o varietate de flori pe care sa le alegi, insa trebuie sa fii atent la sol, la ingrasaminte, la lumina soarelui si multe alte aspecte, de care este important sa tii cont, atunci cand hotarasti sa iti amenajezi gradina. Iata cateva elemente pe care sa le iei in considerare la amenajarea gradinii.


Identificarea solului

Aranjarea gradinii tale trebuie sa inceapa cu identificarea tipului de sol, astfel poti alege cele mai bune tratamente pentru plante. Solul are un rol esential in dezvoltarea plantelor, intrucat contine reziduri minerale si materie organica.


Cultivarea plantelor anuale

Plantele anuale se cultiva cu ajutorul semintelor sau a rasadurilor si isi incheie ciclul de viata odata cu sfarsitul anului. Pentru amenajarea gradinii tale poti alege flori anuale precum gura leului (Antirrhinum), ochiul boului (Callistephus), galbenele (Calendula), creasta cocosului (Celosia) sau garofite (Dianthus). Sunt flori colorate care vor infrumuseta spatiul din gradina ta.


Cultivarea plantelor perene

Plantele perene traiesc si rodesc mai multi ani la rand, avand o radacina rezistenta din care se dezvolta in fiecare primavara o noua tulpina. Acestea sunt, de obicei, flori parfumate precum narcisa, laleaua, crinul, gladiola, zambila, dalia, brandusa, ghiocelul, lacramioara, levantica sau bujorul.


Plantarea ierbii ornamentale

Iarba ornamentala reprezinta o alegere inspirata pentru orice gradina. Este o planta care se adapteaza la majoritatea tipurilor de sol si nu necesita ingrijiri complexe. Iarba ornamentala se intalneste in diferite inaltimi, culori si texturi. Pentru amenajarea gradinii poti folosi chiar iarba ornamentala uscata.


Plantarea arborilor, arbustilor si a vitei de vie

Putine gradini sunt amenajate doar cu flori. Arborii, arbustii si vita de vie dau un plus de originalitate si confort gradinii tale. In plus, acestea sunt o alegere inspirata pentru gradina si datorita umbrei pe care o fac. Nu trebuie, totusi, plantate alaturi de florile care au nevoie de foarte mult soare.Sursa foto: wuxi.focus.cn

  •   2013-04-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Matei

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii