Amenajarea gradinii

#animale #caini #gradina #amenajare gradina #sfaturi practice

Amenajarea unei gradini primitoare pentru cainele tau

Este visul oricarui iubitor de caini sa-si vada patrupedul jucandu-se fericit in curtea casei. Siguranta cainelui si oferirea tuturor facilitatilor trebuie sa fie primul lucru la cate sa te gandesti in momentul in care doresti sa amenajezi un spatiu special pentru cainele tau. Iata de ce trebuie sa tii cont cand amenajezi gradina!


1. Asigura-i cainelui o sursa de apa curgatoare

O parte esentiala, ce nu ar trebui sa lipseasca sub nici o forma din gradina cainelui tau, este apa. Pentru a te asigura ca este mereu proaspata, poti crea un izvor sau o fantana care sa izvorasca mereu cu ajutorul unei pompe de recirculare a apei.

O alta optiune este sa realizezi un mic iaz sau o piscina de mici dimensiuni. Inainte sa te apuci de acest proiect, asigura-te ca animalul tau poate iesi fara probleme daca aluneca din greseala in apa.

Asta inseamna sa construiesti scari ce stau cufundate in apa sau margini accesibile de care cainele se poate prinde la nevoie.


2. Asigura-te ca animalul este in permanenta in siguranta

Gandeste-te la un spatiu ingradit pentru patrupedul tau. Nu doi metri patrati, ci un spatiu mai mare, unde sa poata alerga in voie, insa in acelasi timp sa fie protejat impotriva pericolelor cand nu il poti supraveghe. Opteaza pentru un gard de sarma prin care cainele sa poat observa ce se intampla in afara spatiului lui.


3. Ofera-i cainelui un adapost

Un alt factor esential pentru fericirea cainelui tau este cusca. Gandeste-te ca aceasta este casa lui pentru restul vietii, de aceea trebuie sa il faci cat mai primitoar cu putina. Primul lucru la de care trebuie sa tii cont eeste amplasarea custii intr-un loc umbros, pentru a-l feri in zilele caniculare de deshidratare.


4. Protejeaza cainele de substantele chimice

Nu folosi substante chimice pentru stropitul plantelor sau copacilor din spatiul cainelui sau in apropierea imediata a acestuia. Aceste substante pot afecta starea de sanatate a cainelui, iar in cazur grave chiar si moartea.

De asemenea,  trebuie sa ai grija si ce plante cultivi: specialistii afirma ca azaleele si crinii sunt in mod special doua tipuri de flori periculoase pentru viata cainelui tau!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare