Amenajarea gradinii

#ghivece #amenajare gradina #flori #flori gradina

Amenajeaza-ti o gradina uimitoare cu ajutorul ghivecelor!

Iti doresti o gradina frumoasa care sa atraga atentia trecatorilor? Tine cont de ghivecele de flori cand iti amenajezi micul colt de rai si, cu siguranta, vei obtine rezultate spectaculoase. Ghivecele sunt punctele de atractie dintr-o gradina, de aceea trebuie amplasate strategic printre flori si celelalte accesorii decorative.

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea ghivece minunate in gradina si cum sa le imbini frumos in decorul de exterior!


Cum sa ai cele mai bune ghivece

Pentru ca o planta sa creasca si sa se dezvolte armonios, ghiveciul are nevoie de un spatiu pentru eliberarea apei. Asadar, daca ghiveciul cumparat de tine nu dispune de un orificiu pentru apa in partea de jos, este important sa ii faci o gaura de aproximativ 1 centimetru.



In cazul in care asezi ghiveciul pe o veranda, este bine sa il pui pe o farfurie, astfel incat apa sa nu se prelinga inestetic. Cand farfuria se umple, apa trebuie aruncata pentru a evita mirosurile neplacute.

Ghivecele florilor trebuie schimbate, in momentul in care planta devine mult prea mare pentru dimensiunea suportului. O planta ingramadita intr-un ghiveci nu arata deloc bine in decorul din gradina.


Cum sa cultivi plantele in ghivece

Modul de dezvoltare a plantelor este diferit, motiv pentru care si cultivarea lor in ghivece este diferita. In functie de preferintele de udare, de ingrasamintele de care au nevoie si de spatiul necesar pentru crestere, poti sadi mai multe tipuri de plante in acelasi ghiveci.



De cele mai multe ori, cele mai reusite combinatii se fac intre ierburile aromatice. Astfel, intr-un ghiveci poti planta rozmarin si salvie - au nevoie de putina apa - sau busuoioc cu rosii - au nevoie de mai multa apa.

De asemenea, pentru a obtine un ghiveci care sa atraga atentia, poti combina flori si ierburi aromatice. Potrivit specialistilor in gradinarit, efectul este uimitor.



Daca timpul nu iti permite sa acorzi atentia cuvenita plantelor din ghivece, poti crea un sistem de irigare, care sa-ti usureze munca. Astfel, nu iti vei mai face probleme ca florile nu sunt udate.

Sursa foto: 2.fiskars.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului