Amenajarea gradinii

#arbori #amenajare gradina #conifere #arbori verzi

Arbori mereu verzi care cresc rapid

Daca visezi la o gradina intima si bogata, arborii mereu verzi ti-ar putea fi de mare folos in amenajarea ei. Iar pentru ca timpul este pretios, iti recomandam cateva specii care nu se remarca doar prin foliajul lor permanent, ci si prin viteza rapida de crestere.

Arborii mereu verzi sunt aceia care nu isi pierd toate frunzele in acelasi timp, ci le inlocuiesc cu altele noi pe tot parcursul anului, astfel incat foliajul sa fie mereu incantator. Acesti copaci cresc inalti si grosi, oferindu-ti multa intimitate in gradina.

In plus, arborii mereu verzi atenueaza zgomotele, ofera multa umbra si rezista in fata vantului puternic. Nu toate soiurile, insa, bifeaza inca o mare calitate: viteza accelerata de crestere. Mai jos ai cateva exemple pozitive in acest sens.


Pinul de padure (Pinus sylvestris)

Pinul de padure este nativ din Europa si este un pom conifer cu o viteza rapida de crestere, excelent pentru a fi folosit in scop ornamental in gradina. In fiecare an, Pinus sylvestris creste cu cate 600-900 cm, iar in conditii de mediu favorabile, poate ajunge pana la inaltimea de 35-37 m, cu un diametru de pana la 6-12 m.

Pinul de padure se adapteaza usor diverselor conditii de crestere, dezvoltandu-se chiar si in sol uscat (ce-i drept, mult mai lent). Durata de viata a unui astfel de arbore mereu verde este de 100-300 de ani. Cel mai batran pin de padure se afla in Suedia si are 700 de ani!


Arborele conifer Cupressocyparis leylandii

Cunoscut pentru ramurile sale in forma de pana, foliajul superb intr-o nuanta de verde-menta si sistemul de radacini superior, arborele conifer Cupressocyparis leylandii isi mentine forma piramidala cu tundere si intretinere minimale.

Poate sa atinga inaltimea de 7-10 m si diametrul de 4,5 - 7 m. Creste rapid, in orice sol, daca este expus mult timp razelor de soare.


Eucaliptul argilos (Eucalyptus cinerea)

Acest soi de eucalipt se remarca prin viteza sa rapida de crestere, intr-un sol bine drenat si in conditiile expunerii prelungite la soare. Nativ din Australia, eucaliptul argilos se poate adapta si in alte regiuni ale lumii.

Eucaliptul argilos poate ajunge pana la 18 m inaltime si la un diametru de 10 m, simtindu-se cel mai bine in solurile umede, chiar mlastinoase. Il poti tunde cum iti doresti, bucurandu-te tot anul de foliajul sau deosebit.



Sursa foto: turbosquid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului