Amenajarea gradinii

#pomi #Aucuba Japonica #pomul de aur #ingrijire Aucuba Japonica #laur #laur patat

Aucuba Japonica, pomul de aur

Aucuba Japonica este un arbust pitic cu un aspect foarte placut, potrivit atat pentru gradina, cat si pentru balcon. Se dezvolta frumos, are un foliaj luxuriant si infrumuseteaza orice locuinta sau gradina. Afla mai jos cum sa cresti si sa ingrijesti arbustul Aucuba Japonica.


Ce este Aucuba Japonica

Aucuba Japonica, laurul patat sau pomul de aur este un arbust ideal pentru realizarea gardurilor vii. Numele de "Pomul de aur" vine de la petele aurii de pe foliaj. Toamna, atunci cand produce fructe rosii, laurul patat readuce la viata locurile intunecate ale gradinii. Atentie, insa: fructele sale sunt otravitoare.

Cu o inaltime standard de un metru, Aucuba Japonica poate ajunge chiar si la 3 metri in anumite regiuni. Cu frunze rezistente de-a lungul intregului an, arbustul Aucuba Japonica este de mare efect in orice gradina, in special in sezonul rece. Are un foliaj auriu, care creeaza senzatia de caldura.


Cum sa cresti Aucuba Japonica

Aucuba Japonica este un arbust care tolereaza toate tipurile de sol, atat pe cele foarte umede, cat si pe cele foarte uscate. Laurul patat trebuie plantat in zone ale gradinii cu multa lumina, insa poate tolera si zonele cu umbra. Este insa indicat sa eviti sa il plantezi in locuri situate in lumina directa a soarelui, deoarece foliajul se va usca.



De asemenea, este recomandat sa eviti udarea in exces, deoarece radacinile risca sa putrezeasca. Solul trebuie sa fie umed pe tot parcursul anului. Arbustul de Aucuba Japonica are nevoie de fertilizare periodica, in special in lunile martie si iunie.

Fertilizatorul trebuie ales si in functie de inaltimea arbustului si trebuie imprastiat de la o distanta de 20 de centimetri de la baza plantei. Evita sa fertilizezi in exces, deoarece radacinile arbustului vor fi afectate, iar planta se va usca.

Arbustul Aucuba Japonica trebuie tuns in fiecare primavara. Trebuie mai intai sa indepartezi ramurile bolnave sau uscate si apoi sa ii oferi forma pe care o doresti. In sezonul rece este indicat sa protejezi arbustul de inghet si sa il acoperi cu un stat de 12 centimetri de mulci. Indeparteaza stratul de mulci la inceputul primaverii, inainte ca planta sa creasca.

Laurul patat se inmulteste primavara, prin butasi de varf. Butasii inradacinati se planteaza apoi intr-un amestec de sol, iarba, humus si nisip. Plantele tinere trebuie transplantate in fiecare an, in lunile februarie - martie, iar aceasta operatiune trebuie facuta cu grija, pentru a nu distruge radacinile fragile. Pamantul in care sunt transplantate trebuie sa contina turba si nisip.


Cum ingrijesti Aucuba Japonica

In sezonul cald, arbustul Aucuba Japonica trebuie udat frecvent, astfel incat solul sa fie in permanenta umed. In sezonul rece, planta nu mai trebuie udata, ci doar pulverizata. Trebuie sa ai mare grija la excesul de apa, deoarece poate provoca aparitia petelor negre pe frunze si putrezirea radacinilor.

Aucuba Japonica este un arbust sensibil la atacul paduchilor lanosi si testosi, mai ales in sezonul cald, cand temperaturile sunt ridicate, iar umiditatea scazuta.

Sursa foto: oregonstate.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului