Amenajarea gradinii

#bucataria de vara #tendinte 2015 #piatra online #tendinte

Bucataria de vara: tendinte in 2015

Bucataria de vara poate fi amenajata extrem de simplu: daca ai suficient loc pe terasa sau in gradina, poti monta un gratar sau un cuptor placat cu piatra naturala, la care poti adauga o masa cu o chiuveta integrata, un blat de lucru (din marmura sau travertin) si ai propriul spatiu in care sa iti etalezi talentul la gatit si in care sa iti impresionezi prietenii si familia, la petrecerile in aer liber!

 

Amenajarea bucatariei la exterior trebuie sa inceapa de la o estimare de timp: cat timp vei petrece pe terasa sau in gradina? Obisnuiesti sa faci petreceri cu multi invitati sau preferi mai degraba cu cei apropiati? In cazul in care nu vei petrece foarte mult timp pe terasa sau in gradina, atunci cea mai buna recomandare este sa iti amenajezi spatiul de bucatarie exterioara cu elementele strict necesare: un gratar si o mica masa pe care sa poti pune recipientele pentru mancare.

In schimb, daca obisnuiesti sa iti petreci fiecare weekend alaturi de invitati, la tine in gradina sau pe terasa, ar fi util sa amenajezi o bucatarie completa. Aici, un prim argument in favoarea placarii cu piatra naturala este rezistenta: orice corp de bucatarie placat cu piatra naturala (placi de travertin sau piatra poligonala, de exemplu, daca este bine intretinut (impermeabilizat cu substante profesionale) va rezista cu brio iernii, fara sa fie afectat de intemperii sau de schimbarile de temperatura.

Iata trei piese perfecte pentru bucataria ta de vara:

Gratar de gradina standard, placat cu piatra poligonala: de marime medie, este un gratar trainic, are o cupola de caramida ignifuga si camera de panouri din beton armat si caramida. Mai mult, este placat cu piatra naturala nefasonata de culoare gri (kavala) si galben – auriu (rhodos) si astfel imbogateste aspectul terasei sau al gradinii cu un accent rustic, fin.

Un cuptor de gradina la fel de solid (panouri de beton armat, cupola de caramida rezistenta) ce e asamblat cu adeziv termorezistent si placat cu piatra poligonala. Cuptorul cu lemne va deveni cu siguranta centrul petrecerilor in aer liber!

O masa cu chiuveta incastrata, ce va completa ansamblul de bucatarie exterioara, cu aceleasi coordonate: o piesa rezistenta si extrem de frumoasa. Vezi mai multe elemente pentru bucataria exterioara aici

Daca vrei mai multe idei pentru bucataria exterioara, intra in contact cu specialistii in piatra naturala de la Piatra Online!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului