Amenajarea gradinii

#gradinarit luna iunie #calendarul gradinarului #activitati de gradinarit #gradina

Calendarul gradinarului – iunie 2018! Ce trebuie sa faci in gradina

Iunie este o luna solicitanta pentru orice gradinar. In aceasta luna se continua plantarea legumelor, iar cele plantate deja au nevoie de atentie deosebita. Nici gazonul si pomii fructiferi nu trebuie neglijati. Iata ce activitati trebuie sa bifezi luna aceasta.

Gradina de legume

Pentru ca legumele tale sa se dezvolte armonios este necesar sa cureti in permanenta buruienile. Acestea absorb nutrientii necesari dezvoltarii legumelor, iar recolta poate fi compromisa.

Luna aceasta poti culege sfecla rochie, salata si ceapa verde. Tot in aceasta luna se pot culege in continuare cartofi noi.

In luna iunie, rosiile trebuie copilite. Rupe usor din frunzele care nu au rod, pentru a le stimula cresterea. Ai grija insa sa nu rupi florile.

Acum poti planta castraveti pentru recolta de toamna, dar si alte legume precum varza, fasole verde, andive, gulii, dar si ierburi aromatice precum marar, patrunjel, busuioc, etc.

Ingrijirea pomiilor fructiferi

Inca de la inceputul lunii trebuie sa te asiguri ca pomii fructiferi nu se vor rupe sub greutatea fructelor, mai ales daca te asteapta o recolta bogata. Ramurile grele, plina de fructe, trebuie sprijinite cu ajutorul unor tutori de sustinere. Tutorul trebuie montat in pozitie oblica. Este necesar cate un totor pentru fiecare ramura.

In luna iunie se vor culege recoltele de visine, cirese corcoduse si, spre finalul lunii incepe recoltarea caiselor timpurii.

Zmeura si capsunele se vor culege periodic in aceasta luna.

Ingrijirea straturilor de flori si a arbustilor

Arbustii decorativi, ale caror flori s-a uscat, trebuie curatati pentru a avea un aspect mai placut, dar si pentru a-i feri de eventuale boli.

De asemenea, acorda o atentie deosebita straturilor de flori. Elimina florile ofilite, si curata solul de buruieni. Daca este necesar, stropeste florile pentru a elimina daunatorii.

Si tufele de trandafiri au nevoie de o atentie deosebita. Taie florile uscate si verifica daca tufele sunt afectate de paduchi sau alti daunatori. Daca da, va trebui sa-i stropesti cu solutii speciale.

Ingrijirea gazonului

Gazonul are nevoie de tundere, insa lasa-l mai lung pentru ca solul sa nu se usuce rapid. De asemenea, se poate efectua o tundere a gardului viu, pentru a-i da forma dorita si a-i stimula cresterea.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare