Amenajarea gradinii

#sfaturi gradinarit luna august #gradinarit luna august #gradinarit august #sfaturi gradinarit #august

Calendarul gradinarului pentru luna august! Ce trebuie sa faci in gradina luna aceasta

Luna august este una dintre cele mai aglomerate luni pentru gradinari. Acum, cei mai priceputi de pot bucura de roade bogate si pot incepe semanarea unor noi culturi, pentru toamna. Iata care sunt activitatile de gradinarit specifice lunii august.

Lucrari in gradina de legume

In august se incheie recoltatul culturilor de rosii timpurii, a cepei de arpagic si a usturoiului. Tot acum incepe recoltarea radacinoaselor(morcovi, telina etc.) a ardeilor, gogosarilor, vinetelor, rosiilor de vara, castravetilor si dovleceilor. Totodata se continua recoltarea fasolei, cartofilor si a sfeclei. La finalul lunii se recolteaza prazul, ridichile, varza si plantele aromatice.

Totodata, in gradina se pot planta semintele pentru ridichi de toamna si cele pentru rasadurile de salata tarzie. Luna aceasta se pot semana spanac, marar si patrunjel pentru cultura de primavara.

Fructe si legume

In luna august incepe recoltarea pepenilor rosii si galbeni. Totodata continua recoltarea zmeurei, capsunelor, a murei dar si a caiselor si a prunelor coapte si poti incepe recoltarea piersicilor si nectarinelor.

In ceea ce priveste vita-de-vie, in luna august trebuie rarite frunzele mult prea dese, ca soarele sa patrunda la struguri si se efectueaza legari unde este necesar. In luna august incepe recoltarea strugurilor timpurii, de masa.

Gradina de flori

August este si o perioada propice pentru inmultirea florilor prin butasi. Trandafirii, muscata, fuchsia, pelargonium sunt plantele care suporta butasirea in aceasta perioada.

Luna august este ultima luna in care poti "imbogati" solul plantelor cu fertilizator. Acesta le va pregati pentru sezonul rece!

La finalul lunii se pot planta pentru primavara, bulbii de lacramioare si ghiocei.

Tot acum se poate efectua o tundere ornamentala pentru arbustii decorativi sau gardurile vii.

Intretinerea gazonului

Gazonul are si el nevoie de ingrijire in aceasta perioada a anului. Acesta trebuie tuns regulat, iar in perioadele secetoase trebuie udat din abundenta, seara dupa apus, sau dimineata la prima ora.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare