Amenajarea gradinii

#lucrari gradina decembrie #calendarul gradinarului decembrie #amenajarea gradinii #decembrie #amenajare gradina #gradina #calendarul gradinarului

Calendarul gradinarului pentru luna decembrie! Nu neglija gradina in prima luna de iarna

Decembrie este o luna plina pentru gradinari. Chiar daca frigul s-a instalat nu inseamna ca nu mai este de lucru in gradina. Ba din contra! Cei care vor sa aiba o gradina ordonata trebuie sa ii acorde timp pentru a o ingriji. Iata ce trebuie sa faca orice gradinar care se respecta, in luna decembrie.

Ingrijirea gazonului

Gazonul va continua sa cresca chiar si in aceasta luna daca temperaturile nu scad foarte mult sau in zonele in care nu a nins inca. Acesta va trebui tuns perioadic. De asemenea, in zilele in care gerul isi face simtita prezenta, trebuie sa eviti sa calci pe acesta, pentur a nu-l strica. 

Protejeaza livada

Livada de pomi fructiferi are nevoie de ingrijiri speciale pentru a trece cu bine peste sezonul rece. Daca pamantul nu a inghetat inca, la inceputul lunii poti aplica un strat de ingrasamant la baza acestora. Tot acum, se poate aplica primul tratament de iarna cu sulfat de cupru, insa numai in zilele in care temperaturile urca mai sus de 5 grade Celsius. Pentru a-i proteja de ger, poti forma la baza lor un musuroi din tulpini de floarea soarelui sau de porumb, ori de paie. Acopera musuroiul cu o bucata de tifon si asaza peste acesta, din loc in loc, pietre, pentru ca vantul sa nu-ti distruga munca.

Decoreaza gradina

Si pentru ca se apropie Craciunul, este important sa iti decorezi gradina in straie de sarbatoare. Este una dintre cele mai frumoase munci pe care le poate face un gradinar in aceasta luna. Pentru inspiratie citeste articolul "5 idei pentru amenajarea gradinii de Craciun". 

Fa-ti planul pentru 2017

A doua jumatate a lunii este perfecta pentru a pune la bataie planul pentru gradina de anul viitor. Fa-ti o lista cu plantele pe care doresti sa le ai in gradina (plante ornamentale, flori, legume si fructe) si apoi decide unde vei planta legumele. Tine cont de faptul ca rosiile vor trebui plantate pe o alta parcela de pamant fata de cea in care au fost plantate in 2016. Noteaza-ti pe un carnetel si datele la care urmeaza sa plantezi rasadurile precum si datele in care vei muta rasadurile in gradina. In acest fel iti va fi mult mai usor la primavara, sa te organizezi.

Sursa foto: myhomeassets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului