Amenajarea gradinii

#activitati gradinarit #calendarul gradinarului #activitati gradinarit in luna iulie

Calendarul gradinarului pentru luna iunie. Iata ce trebuie sa faci in aceasta perioada!

Gradina ta de fructe si legume se va dovedi foarte solicitanta in luna iunie. Este timpul sa culegi primele roade din gradina, dar si sa asiguri spatiul necesar si ingrijirea corespunzatoare pentru alte flori si fructe. Iata care sunt activitatile pe care trebuie sa le duci la capat in iunie.

Curatarea florilor

Arbustii decorativi care au inflorit inca de la inceputul lunii mai incep acum sa isi scuture florile. La fel face si glicina. Este timpul sa indepartezi florile uscate si capsulele cu seminte de pe tulpinele acestora pentru a le asigura un nou sezon bogat in inflorescente. Fereste in special de copii capsulele cu seminta de glicina: sunt foarte toxice.

Sprijin pentru pomii fructiferi

Pomii fructiferi si unii arbusti mai inalti asteapta ca la inceputul acestei luni sa fixezi tutorii de sustinere pentru ei. Alege ramurile mai incarcate ale pomilor fructiferi si monteaza tutorul intr-o pozitie usor oblica. Va sustine ramura fara sa o forteze. Asaza tutori si la arbustii decorativi, pana cand tufele nu devin prea voluminoase.

Fertilizeaza solul din zona bordurilor

Curata bordurile aleilor de muschi si de buruienile iesite dupa ploile din mai. Este ultima ocazie de a oferi plantelor de bordura si un supliment nutritiv inaintea sezonului secetos. Ingrasa pamantul de langa borduri cu gunoi de grajd. Astfel, plantele tale se vor dezvolta in continuare, in ciuda caldurilor puternice.

Trateaza trandafirii bolnavi

Tufele de trandafiri vor avea nevoie de o mica toaletare prin scuturarea florilor uscate. Este momentul in care poti verifica si daca acestia nu au cumva paduchi. Daca trebuie sa intervii impotriva acestora, atunci dizolva o lingura de detergent de vase si o lingura de mujdei de usturoi in 4 litri de apa si pulverizeaza mixtura pe plante.

Ingrijeste plantele de ghiveci

Chiar daca le-ai scos din casa, plantele asezate in ghiveci au inca nevoie de ingrijire. Luna iunie va fi o luna in care va trebui sa te preocupe udarea si fertilizarea solului din ghivece. Poti incepe sa iti aranjezi ghivecele cu plante suspendate. Trandafirii cascada, iedera si begoniile sunt plante care pot impodobi de acum terasa casei tale.

Sursa foto: crgardencentre.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului