Amenajarea gradinii

#casa caramida #decor gradina #amenajare casa #gradina

Casa din caramida? Iata cum poti sa o integrezi in decorul gradinii

O casa din caramida arata frumos si nefinisata. Nu te grabi sa o acoperi cu polistiren sau cine stie cu ce alte materiale. Daca e izolata bine pe interior, bucura-te de aspectul sau si invata cum sa o integrezi cat mai bine in peisaj.

In America, spre exemplu, caramida este unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru exteriorul caselor. Insa cladirile au continuitate, iar casa este o prelungire a gradinii, a terasei. Iata cateva moduri in care poti "lucra" cu caramida:

Joaca-te cu culoarea dominanta a caramizii

Sursa foto: houzz.com

E important sa creezi un flux armonios intre casa si peisaj. Ia ca exemplu imaginea de mai sus. Caramina exterioara a cladirii are un ton roz. Asadar, planteaza in preajma begonii roz care sa se asorteze perfect cu aceasta nuanta. De asemenea, pavajul intregii curti ar trebui si el sa mearga pe aceeasi culoare a caramizii si sa se integreze astfel ca intr-un tablou perfect.

Sursa foto: houzz.com

In natura, verdele este o culoare neutra, care nu face decat sa accentueze si mai mult spatiul exterior. Asadar, panourile verde-gri din imagine sunt o prelungire a gradinii si indeamna la calm si la odihna. Si pentru ca prea mult verde poate parea lipsa de imaginatie, designerii nu au imbracat intreaga cladire, ci au lasat mare parte a peretilor cu caramida "la vedere". In plus, culoarea panourilor exterioare contine un ton gri, care se regaseste si in consistenta caramizilor. De asemenea, hortensiile roz copiaza si ele culoarea caramizilor.

Vopseste caramida

Sursa foto: oghhk.com

In cazul in care pur si simplu nu iti place culoarea caramizii casei, poti lua in calcul sa o acoperi cu vopsea. Se poate dovedi o optiune destul de costisitoare, insa o varianta buna, totusi. Caramida alba, spre exemplu, este curata si clasica. O tufa de trandafiri albi sau un liliac alb vor aduce o textura eleganta si rafinata spatiului care inconjoara casa.

Treptele rosiatice de la intrare imita nuanta pamantului argilos din gradina, facand parca sa para ca natura isi continua mersul pana dincolo de usa caminului.

Sursa foto: bwalles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului