Amenajarea gradinii

#toamna #gradina #frunze toamna #frunze gradina

Ce poti face cu frunzele uscate

Vara a trecut, am scapat si de canicula, acum nu ne mai ramane decat sa tragem puternic aer in piept si sa adulmecam parfumul fructelor ce dau in parg. Dar ce ne facem cand ele nu mai sunt si cand incep sa ne impresoare frunzele uscate. Le adunam si le dam foc? Nicidecum! Iata 5 idei geniale!

1. Toca-le si imprastie-le

Aduna frunzele din gradina intr-o gramada, apoi cu o masina de tuns iarba sau cu un tocator special marunteste-le bine. Imprastie-le ca pe niste confetti peste tot, pe gazon, in gradina, printre straturile de flori. Taiate bucati marunte se vor descompune si vor putrezi mai usor, transformandu-se in substante nutritive pentru sol.

2. Mulceste straturile de flori perene

Sursa foto: budujeurzadzam.pl

Frunzele maruntite sunt o patura excelenta de iarna pentru plantele perene din curtea ta. Cand pamantul a inghetat, ele vor proteja plantele de frig si de vant. Poti folosi mulciul organic si pe straturile unde ai pus legume pentru primavara. Pe masura ce se descompun, ele vor hrani solul.

3. Imbogateste compostul

Frunzele moarte pot imbogati compostul. Ele sunt o sursa importanta de carbon, necesar pentru a obtine echilibrul cu nivelul de azot din compost, astfel incat rezultatul sa fie un ingrasamant natural de calitate.

4. Decoratiuni de Halloween

Frunzele uscate pot deveni decoratiuni ieftine pentru locuinta ta. Si cum una dintre cele mai importante sarbatori ale toamnei a devenit mai nou si pe meleaguri mioritice Halloweenul, ia in calcul sa realizezi decoruri inedite. Poti orna mastile sau poti umple saci cu frunze pentru a crea scene infricosatoare.

5. Lasa-le pe sol

 Sursa foto: grndoordesign.wordpress.com

Cea mai simpla varianta este sa nu iti bati capul cu frunzele. Lasa-le sa mucegaiasca pe sol. Ai sa razi, dar mirosul frunzelor putrezite nu este nici pe departe dezagreabil. In plus, frunzele putrezite sunt ca un balsam pentru gradina, deoarece ii ofera textura pamantului si retin umiditatea. Tine, insa, cont de faptul ca prea multe frunze vor sufoca gazonul. Poti grabi patrunderea lor in sol daca sapi pamantul.

Sursa foto principala: vegetablegardener.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare