Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #lucrari gradina

Ce poti face in curte intr-o zi de vara

Pentru multi oameni cele mai bune locuri de relaxare sunt parcurile ori gradinile botanice din oras, insa putini se gandesc ca se pot destinde chiar in curtea si gradina casei lor. Astfel, spatiul care inconjoara casa poate fi folosit pentru diverse activitati care sa-ti ocupe timpul si sa te binedispuna.


1. Spatiu pentru meditatie si relaxare

Daca te-ai saturat de agitatia din oras, de claxoanele masinilor si de aerul poluat, te poti gandi la o alternativa de relaxare. Ce solutie mai buna ai putea gasi decat amenajarea unui spatiu de meditatie la tine in curte? In acest sens, este ideal sa amenajezi o zona in care razele soarelui sa nu bata cu putere, astfel incat sa nu fii deranjat in momentele de liniste. Un sezlog sau un hamac in care sa pui cateva perne confortabile te va ajuta sa-ti creezi spatiul de confort din mijlocul naturii unde sa te poti relaxa dupa o zi obositoare de munca.


2. Spatiu pentru amenajarea unei gradini

Curtea din fata casei poate fi folosita si pentru a-ti amenaja o gradina de vis. Astfel, poti forma un "covor" minunat din cele mai colorate flori, care iti vor parfuma zona din curte. Amenajarea si ingrijirea gradinii pot fi activitati relaxante si captivante. Astfel nu doar ca vei avea o ocupatie in fiecare zi, insa vei obtine si un design al curtii inedit.


3. Spatiu pentru cina in familie

Daca spatiul din curte iti permite, iti poti amenaja un loc unde sa iei cina alaturi de prieteni si familie. Astfel, vei amenaja un living exterior, care iti va da posibilitatea sa te bucuri de prezenta celor dragi, inspirand aerul proaspat al naturii. Pentru un living exterior confortabil, poti alege sa folosesti canapele ori fotolii cat mai comode, o masa suficient de mare care sa se asorteze cu celelalte obiecte de mobilier si cateva accesorii interesante, cum ar fi o veioza sau o vaza cu flori - toate acestea pentru a crea un spatiu primitor si intim.


4. Spatiu de joaca pentru copii

Daca locul de munca iti ocupa foarte mult timp si nu mai dispui de ragazul necesar pentru a merge cu copiii in parc, poti face un spatiu de joaca pentru cei mici chiar la tine acasa. Asadar, poti amplasa cateva leagane, un tobogan intr-unul dintre colturile curtii, unde sa le dai copiilor sansa sa se joace nestingheriti. In plus, vor fi si in siguranta, intrucat se afla in curte unde nu pot intra in contact cu persoane necunoscute.



Sursa foto: villasantamartha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare