Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradini spectaculoase #gradinile din Dessau Worlitz #Dessau Worlitz

Cele mai frumoase gradini: gradinile din Dessau Worlitz, capodopera a clasicismului timpuriu

Regatul gradinilor din Dessau Worlitz este unul din primele si cele mai mari parcuri amenajate in stil englezesc din Germania si Europa continentala. Paradisul verde a fost creat la sfarsitul secolului al 18-lea, special pentru Principele Franz von Anhalt-Dessau. Capodopera care poarta amprenta clasicismului timpuriu este formata din 7 parcuri mai mici, toate cu numeroase minuni care asteapta sa fie descoperite.

Arhitectul peisagist Friedrich Wilhelm von Erdmannsdorff a fost inspirat de curentul Iluminismului in amenajarea gradinilor din Dessau Worlitz, unde insusi Goethe obisnuia sa isi petreaca timpul, descriind locul ca fiind "infinit de frumos".

Ce poti admira in gradinile din Dessau Worlitz

La numai doua ore de orasul german Weimar, Saxonia-Anhalt, te intampina gradinile din Dessau Worlitz, cu palate, parcuri, poienite, paduri, diguri, lacuri si rauri. Aici poti sa te bucuri de cele mai placute plimbari pe jos sau cu gondola pe lacul Worlitz, poti sa faci echitatie, sa gusti farmecul plimbarii cu feribotul sau pur si simplu sa te plimbi cu bicicleta.

Sursa foto: germany.travel.com

In fiecare portiune vei gasi cate o surpriza placuta, poduri din trunchi de copac si din fier forjat, Templul Zeitei Venus, conace si sculpturi impresionante, toate intinse pe o suprafata ce ocupa aproximativ 120 de hectare.

Exista 5 portiuni principale care pot fi vizitate in prezent: gradina castelului realizata dupa modelul Stourhead, gradina Neumark Garten ce se remarca prin canalul, insulele si cladirea sa circulara, gradina castelului cu Casa Gotica, Templul lui Venus si Templul Florei, gradina de pe malul nord estic al lacului si Gradinile Noi, amenajate in stil italienesc.

Sursa foto: wikimedia.org

Punctele principale de atractie

Ridicat in anul 1769, Castelul Worlitz este singurul care apartine clasicismului timpuriu in afara Angliei. Punctele principale de atractie sunt gradinile istorice, cu cladirile lor unice in lume si sculpturile realizate in urma cu trei secole.

Sursa foto: wikimedia.org

In contrast cu elementele clasice, au fost adaugate si structuri neoclasice si neogotice, precum turnurile de paza, podurile metalice si statuile, distribuite astfel incat sa se creeze un amestec fascinant de vechi si nou. Pe campuri, pajisti si livezi, au fost cultivate soiuri de plante ornamentale, pentru accentuarea aspectului estetic al peisajului.

Sursa foto: housetrip.com

Regatul gradinilor din Dessau Worlitz a intrat, in anul 2000, in lista UNESCO a patrimoniului mondial.

Sursa foto principala: young-germany.de

  •   2014-07-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii