Amenajarea gradinii

#unelte gradina #foarfeca gradina #grebla

Cele mai utile unelte de gradinarit

Mai demult, , furca si lopata erau uneltele de baza ale oricarui om gospodar care isi ingrijea curtea, gradina si ogorul. In prezent, utilajele moderne au simplificat munca in jurul casei, insa o serie de unelte simple raman la fel de utile si indispensabile la gradinarit. Care sunt acestea, descopera in continuare!



1. Foarfece de gradina

O pereche de foarfece de gradina taierea plantelor iti va fi mereu de ajutor in jurul casei! Denumita si foarfeca horticola, aceasta iti va servi la , a plantelor si a radacinilor, la fasonarea plantelor, la indepartarea ramurilor bolnave sau uscate, cat si la recoltarea fructelor. O foarfeca horticola este formata dintr-o lama ascutita si una neascutita, unite printr-un surub.

Cum alegi foarfeca potrivita? In comert sunt disponibile o multime de asemenea de produse, astfel ca alegerea ar trebui sa tina cont de utilizarea pe care vrei sa i-o oferi. Printre cele mai bune marci se numara Felco si Gardena.



2. Grebla

Aspiratoarele de gradina reprezinta o solutie comoda pentru cei care isi doresc o curte si o gradina impecabile. Insa, cum un astfel de aparat aspira si mult pamant, o solutie mai indicata pentru frumusetea pe termen lung a curtii si a gradinii tale este folosirea unei greble.

Aceasta te va ajuta sa strangi frunzele si orice alt tip de materiale de pe suprafata pamantului, permitandu-ti si sa faci miscare fizica pentru a te intretine. De asemenea, greblatul iti ofera posibilitatea de a lasa frunze in urma ta, care sa se constituie intr-un mulci hranitor pentru sol. In plus, nu uita ca frunzele adunate in saci pot fi cu usurinta incluse in compost!



3. Sapaliga pentru

Uneltele care te ajuta la plivit nu sunt niciodata de prisos! Sapaliga iti este de mare ajutor cand vine vorba despre inlaturarea buruienilor care absorb substantele nutritive in detrimentul plantelor tale. Pentru a scapa, de plida, de papadiile cu radacini adanci, nu trebuie decat sa infigi sapaliga in pamant si sa o lasi sa "apuce" radacina bine infipta cu ajutorul dintilor.

Tot pentru plivit poti folosi si razeta, o unealta prevazuta cu o lama ascutita si un maner lung. Datorita acestuia din urma, nu vei fi nevoit sa te apleci sau sa depui un efort considerabil pentru a scapa de buruieni.



4. Furca

Furcile sunt unelte, de asemenea, utile pentru activitatile din jurul casei. Cu ajutorul unei furci, poti afana pamantul, dar si aera gramada de compost. In plus, furca iti va servi si la indepartarea buruienilor, in special daca vrei sa eviti sa te apleci pentru a le plivi.

In comert vei gasi furci din otel inoxidabil sau fier, cu maner ergonomic.



5. Mistria

O unealta de zidarie, folosita in constructii, mistria isi gaseste utilitatea si in gradina. Aceasta este formata dintr-o lama de otel prevazuta cu un maner. La ce iti serveste aceasta unealta simpla? Mistria este utila la pregatirea solului, la plantat, cat si la nivelat.

In comert, mistria este disponibila in doua forme, plata si curbata.

Sursa foto: garden-designs.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului