Amenajarea gradinii

# tufe de trandafiri #cenusa #plante de gradina #trandafiri

Cenusa, benefica pentru tufele de trandafiri! Cum sa o folosesti

Stiai ca cenusa rezultata din arderea lemnului pur, fara urme de vopsea si lac, este benefica tufelor de trandafiri? Prin urmare, daca ti-a ramas cenusa din timpul iernii, cand faceai focul in soba, nu ezita sa o folosesti acum in gradina.

 

Beneficiile cenusii de lemn pentru tufele de trandafiri

Cenusa contine substante nutritive, benefice dezvoltarii tufelor de trandafiri. Aceasta este bogata in potasiu, fosfor si calciu, dar contine si fier si mangan. Cu cat lemnul ars este mai tanar, cu atat cenusa rezultata va fi mai plina de nutrienti.  

Potasiul este un nutrient esential pentru dezvoltarea tufelor de trandafiri. Acesta ajuta plantele sa creasca si sa dezvolte ami multi boboci.   

Cand si cum poti folosi cenusa pentru tufele de trandafiri

Cenusa este foarte simplu de utilizat. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi, cu ajutorul unei linguri, cenusa in jurul tulpinilor de trandafir. In timpul udarilor sau al ploilor, cenusa va fi absorbita in pamant ducand nutrientii catre radacinile trandafirilor.

Cenusa poate fi adaugata la baza tufelor primavara si vara, pana in luna iulie. Dupa aceasta data este indicat sa opresti procedeul pana in primavara urmatoare.

Este foarte important ca dupa jumatatea verii cenusa sa nu mai fie adaugata in sol, deoarece duce la sporirea cresterii tudelor care vor fi afectate de temperaturile reci de toamna. na si vor fi afectati de ger.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului