Amenajarea gradinii

#varza #flori #gradina #gradina legume #borduri gradina #gradina flori

Cine a zis ca o gradina de legume nu poate fi frumoasa?

De regula, ne imaginam o gradina de legume, cu plantele insirate pe randuri sau in miniparcele, o gradina formata din petice amestecate fara nicio noima. Insa nu trebuie neaparat sa fie asa. Totul este sa stii cum sa plantezi asa intrucat sa ai parte de o gradina foarte decorativa.

Planteaza amestecand culorile



Plante cu flori colorate, cu forme atractive, si borduri bine conturate sunt doar cateva dintre elementele care pot transforma o banala gradina de legume intr-o adevarata capodopera.

In loc sa plantezi florile intr-un loc si legumele intr-altul, amesteca-le! Joaca-te astfel cu formele si cu culorile acestor plante, fie ca e vorba despre plante ornamentale sau despre legume. Mizeaza pe o gama cat mai larga de culori si de texturi, astfel incat sa obtii o adevarata tapiterie in gradina ta.

In loc sa sadesti totul in linie si, eventual, cu spatii mari intre randuri, incearca sa le mai inghesui, dar in sensul bun. Separa randurile de varza cu unele de flori. Ai grija sa cureti mereu bordurile, pentru a defini cat mai bine spatiul.

Gardurile, fie ca e vorba despre unele din lemn sau din beton, contureaza cel mai bine gradina. Amenajeaza-ti si un refugiu linistit in aer liber in care sa iti poti admira rezultatele muncii tale.

Sursa foto: finegardening.com, vegetablegardener.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare