Amenajarea gradinii

#gradina mai #calendatul gradinarului #gradinarit luna mai #activitati gradinarit #plantare legume #amenajare gradina #gradina #mai

Clendarul gradinarului in luna mai. Iata ce poti planta luna aceasta

Luna mai, sau luna lui Florar, cum mai este cunoscuta in popor, este luna in care toate plantele inverzesc, iar florile infloresc. Este o perioada agitata pentru orice gradinar, care se respecta. Iata ce trebuie sa faci in gradina in luna mai!

Planteaza si ingrijeste florile

In luna mai, cand solul ajunge la o temperatura de aproximativ 13 grade, in gradina poti planta florile cu bulbi precum gladiolele, daliile si cana indica. In aceasta perioada este si vremea insamantarii petuniilor.

Luna mai este perioada perfecta pentru a tunde plantele anuale cu flori de primavara in ideea de a le crea un mediu propice pentru o a doua inflorire. Tot acum plantele perene au nevoie acum de o toaletare pentru a le indesi cresterea.

Planteaza legumele si fructele

Desi mai este luna florilor, gradina de legume nu trebuie neglijata.Inainte de plantarea rasadurilor este necesar sa faci o ierbicizare a solului.

In mai se insamanteaza morcovii, fasolea, varza, guliile sau andivele. In ultima parte a lunii este perioada in care se planteaza si rasadurile de ardei, rosii, castraveti, gulie, conopida, broccoli, telina, ceapa, praz, vinete si dovlecei. Tot acum se planteaza pepenii rosii si galbeni.

Poti continua insemantarea plantelor aromantice precum cimbr, busuioc, menta, lamaita sau coriandru.

Ingrijeste gazonul

Daca iti doresti o peluza verde si frumoasa tot timpul anului, in luna mai trebuie sa acorzi ingrijiri speciale gazonului. Aplica ingrasamantul si daca este necesar planteaza noi seminte pentru a umple locurile goale. Administreaza ingrasamant organic (balega granulata) sau ingrasamnt chimic cu o concentratie mare de azot.

Este important ca in sezonul cald sa tunzi gazonul o data pe saptamana.

Sursa foto: gardeningknowhow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului