Amenajarea gradinii

#feng shui #gradina #clopotei de vand #modele clopotei

Clopotei de vant in gradina: 4 modele pe care le poti realiza acasa

Clopoteii de vant sunt decoratiuni aducatoare de noroc si de energii pozitive, potrivit artei Feng Shui. In magazine poti gasi o multime de modele de clopotei de vant, insa daca vrei sa ai decoratiuni originale, cu sunete personalizate, iti poti face singur acasa modele simple si frumoase.

Poti folosi mai multe tipuri de materiale, dar cele mai eficiente sunt metalul (aluminiu, alama, cupru, otel), lemnul, ceramica si sticla.

1. Clopotei de vant din scoici

Daca te-ai intors recent de la mare cu scoici pe post de suvenire, le poti folosi pentru a realiza clopotei de vant. In functie de numarul de scoici, poti face 5, 6 sau 8 ramuri, insa recomandat este sa te opresti la 5, un numar despre care se spune ca atrage prosperitatea acasa.

Pentru realizarea clopoteilor de vant ai nevoie de scoici de diferite marimi, ata colorata si un suport din lemn pe care sa prinzi ramurile.

2. Clopotei de vant din creioane colorate


Creioanele colorate pe care copilul nu le mai foloseste pot fi piesele principale ale clopoteilor de vant pentru gradina. Sunetul suav al lemnului poate atrage energii pozitive, dar dincolo de acest aspect spiritual conteaza si originalitatea designului. Tot ce trebuie sa faci este sa bati cateva cuiute intr-o scandura din lemn si sa agati creioanele la o distanta egala.

3. Clopotei de vant din chei


O alta modalitate prin care poti inveseli aspectul gradinii o reprezinta clopoteii de vant realizati din chei. Vopseste cheile in nuante aprinse, leaga-le cu ata colorata, apoi agata-le pe o creanga de copac. Clinchetul cheilor va atrage fericirea in casa, dar si promovarea la locul de munca si longevitatea, mai ales daca folosesti 8 ramuri pentru crearea clopoteilor de vant.

4. Clopotei de vant din tacamuri


Lingurile si furculitele pe care nu le mai folosesti in bucatarie sunt excelente pentru realizarea clopoteilor de vant, insa pentru aceasta trebuie sa gauresti tacamurile, pentru a putea introduce ata necesara agatarii acestor decoratiuni originale. Asaza clopoteii de vant in spatiul cel mai frecventat din gradina, pentru a te putea bucura de sunetul lor armonios si placut.



Sursa foto: architectureartdesigns.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului