Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #flori gradina #cum sa plantezi # cum sa colorezi

Coloreaza-ti florile dupa bunul plac. Iata cat e de simplu!

Ai vazut probabil pe la florarese flori ireal de frumos colorate si probabil te-ai intrebat care e secretul lor. Ti-l dezvaluim noi: colorantul alimentar! Dar sa nu iti imaginezi ca sta cineva sa le picteze cu o pensula. Iata cea mai simpla metoda cu putinta pentru a obtine florile mult visate:

De ce ai nevoie

In primul rand, ai nevoie de flori albe: garoafe, trandafiri, margarete sau crizanteme. Iti mai trebuie colorant alimentar, cateva pahare, un cutit, o foarfeca si apa.

Prepara culorile

Picura pe fundul paharelor cativa stropi de colorant alimentar de diferite culori. Cu cat mai multe picaturi, cu atat culoarea va fi mai intensa. Un raport bun este de 20 picaturi la un pahar cu apa.

Pentru a obtine violet, combina 10 picaturi de albastru cu 10 picaturi de rosu. Pentru a obtine portocaliu, amesteca 10 de picaturi de rosu cu 10 picaturi de galben.

Pregateste florile

Daca vrei sa obtii flori multicolore, cu un cutit ascutit trebuie sa sectionezi tulpina plantei pe lungime. In functie de cate culori vrei sa obtii, atatea sectiuni trebuie sa ai. Evident ca o tulpina plapanda de floare nu va suporta totusi mai mult de trei taieturi. Aseaza fiecare sectiune in cate o culoare.

Daca vrei sa colorezi floarea intr-o singura nuanta, sectioneaza tulpina pe diagonala, in unghi, ca sa maresti suprafata de absorbtie a culorii.

Incepe colorarea

Dupa ce ai asezat tulpinile in pahare, florile vor incepe sa se coloreze in cateva ore. Cu cat stau mai mult in colorant, cu atat nuantele vor fi mai puternice. Garoafele se preteaza cel mai bine la acest tip de colorare, intrucat la ele tonurile prind foarte puternic.

Pe masura ce culoarea inainteaza, marginile petalelor incep sa prinda culoare, iar nuanta devine din ce in ce mai puternica.

Doua tonuri

Daca vrei sa obtii o floare colorata intr-o singura nuanta, insa in doua tonuri diferite, tot ce ai de facut este sa sectionezi tulpina in doua si fiecare parte sa o scufunzi in cate un pahar, dar cu concentratii diferite de culoare.

Apa proaspata

Cand esti multumit de culoarea pe care au capatat-o, indeparteaza capetele sectionate si aseaza florile intr-un vas cu apa proaspata.

Foto: hgtvgardens.com, funkade.asalblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare