Amenajarea gradinii

#copaci #amenajare gradina #copaci decorativi #copaci pitici

Copaci decorativi pitici, care iti pot infrumuseta gradina in orice sezon

Copacii decorativi pitici reprezinta alegerea perfecta atat pentru curtile de mici dimensiuni, cat si pentru gradinile spatioase. Asa cum le spune si numele, acesti copaci indeplinesc un rol estetic, de aceea trebuie ingrijiti cu atentie si trebuie toaletati in fiecare primavara si toamna. Frumusetea copacilor decorativi pitici face ca acestia sa arate senzational in gradina indiferent de sezon.

Malus sargentii

Malus sargentii sau Marul decorativ este un copac pitic cu un efect estetic greu de egalat. Infloreste primavara, la fel ca fratele lui roditor, insa fructele sale nu sunt comestibile, deoarece nu se dezvolta suficient de mult. Dupa ce florile isi scutura petalele, incepe perioada de dezvoltare a fructelor. Spre toamna, acestea au dimensiunea unor fructe de padure, sunt rosiatice si raman pe ramuri pana la venirea primelor zapezi.

Sursa foto: davesgarden.com

Prunus x cistena

Daca iti doresti o pata de culoare in gradina, Prunus x cistena este alegerea perfecta. Acest copac decorativ pitic, cunoscut la noi sub numele de Prun decorativ, infloreste la sfarsitul lunii mai, iar florile sunt alb-rozalii. Ceea ce deosebeste Prunus x cistena de alti arbori ornamentali este foliajul rosu-inchis, care creeaza un constast cromatic uluitor impreuna cu florile pastelate.

Sursa foto: familytreetreeandturf.com

Magnolia x Ann

In lume exista mai multe specii de magnolii, insa Ann este una deosebita. Acest copac decorativ pitic are flori abundente, roz-purpurii, care seamana cu brandusele de toamna. Magnolia Ann infloreste la sfarsitul primaverii, iar florile raman pe ramuri pana la mijlocul verii.

Sursa foto: homedepot.com

Cornus florida

Nu in ultimul rand, daca vrei sa-ti infrumusetezi gradina sau curtea, poti alege sa plantezi Cornus florida. Cu o coroana compacta si un trunchi ingust, acest copac decorativ pitic se adapteaza oricarui tip de sol si impresioneaza prin florile rosii si roz pe care le dezvolta de primavara devreme, pana spre sfarsitul verii.

Sursa foto: staytondailyphoto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului