Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #elemente feng shui #gradina feng shui #reguli feng shui

Cum amenajezi o gradina in stil feng shui

Foloseste invataturile chinezesti stravechi pentru a beneficia de o oaza de liniste si relaxare in gradina ta. Amenajeaza acest spatiu in stil feng shui. Aceasta arta straveche iti arata cum sa aranjezi elementele din mediul natural astfel incat sa atragi norocul, prosperitatea si sanatatea.
 

Pregateste locul


Inainte sa incepi amenajarea, curata bine gradina de frunze, cioburi sau alte resturi. Gradina in stil feng shui trebuie sa fie curata si amenajata numai din materiale de calitate, in deplina stare de functionare. In acest fel, energiile pozitive curg liber.
 

Punctele cardinale si cele 5 elemente


Amenajarea unei gradini in stil feng shui implica decorarea acesteia in functie de elementul fiecarui punct cardinal.

Pentru zona nordica a gradinii, este recomandat un mobilier din otel si contraindicat unul din caramida, piatra sau granit. In sud, foloseste lemn si evita materialele negre. In est si sud-est, foloseste lemn sau piese vopsite in negru, evitand materialele albe sau pe cele din otel. In vest si nord-vest, utilizeaza metal, caramica, granit, piatra sau materiale albe si evita pe cele rosii.

Foloseste in aceasta gradina un mobilier de calitate. Este nerecomandata utilizarea mobilierului deteriorat deoarece acesta genereaza boli.
 

Apa in gradina feng shui


In stilul feng shui pentru gradina, se foloseste o sursa de apa curgatoare. Apa reprezinta bunastarea, de aceea, aceasta trebuie aleasa cu grija. Pastreaza sursa de apa curata si limpede si ai grija ca sistemul sa nu prezinte scurgeri. Se folosesc, de exemple, fantani arteziene cu statuia lui Buddha, acestea integrandu-se foarte bine in decorul gradinii.
 

Ce plante folosesti in gradina feng shui


Plantele se folosesc in functie de cele 5 elemente: lemn, foc, pamant, metal, apa. Afla mai multe despre Elementele feng shui in gradina.

Tine cont de plante astfel incat este sa se incadreze intr-unul dintre elemente si sa aiba o semnificatie benefica. Foloseste, de exemplu, floarea-soarelui sau margarete pentru plantele de foc. Utilizeaza vita alba pentru a te bucura de stabilitate si de pace. Alege flori colorate deoarece acestea atrag energiile pozitive in gradina ta. Planteaza busuioc pentru a te bucura de noroc intr-un proiect personal si iasomie pentru a avea o viata de cuplu fericita.
 

Elemente de decor


Elementele de decor trebuie sa fie alese astfel incat sa atraga energiile pozitive. Intr-o gradina feng shui, elementele de decor se folosesc intr-un scop precis.

Vantul, ca si apa, este esential intr-o astfel de gradina, iar el este reprezentat de catre clopoteii de vant. O nisa romantica in aceasta gradina constituie un spatiu relaxant, de meditatie , amenajat pentru a aduce noroc in cariera. Un loc de odihna este recomandat sa fie unul adapostit, in forma circulara, acesta fiind simbolul prieteniei.

Utilizeaza elemente rotunjite, care asigura circulatia libera a energiilor pozitive. O fantana rotunda sau un rond de flori rotund sau oval, alei line sunt alegeri bune, in conformitate cu regulile Feng Shui.

Sursa foto: squidoo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare