Amenajarea gradinii

#tipuri de gradini #amenajare gradina #gradina #gradina rustica

Cum amenajezi o gradina rustica

Gradina rustica constituie un tip de amenajare recomandat atat pentru casele in stil traditional, cat si pentru curtile cu un aspect natural, de tara. Intr-o astfel de gradina se aleg materiale naturale si flori usor de crescut, fara sa fie nevoie de investitii majore.
 

Mobila dintr-o gradina rustica

Principalul material al mobilei rustice este lemnul. Exista pe piata companii producatoare de mobila rustica de exterior, cu game diversificate. Piesele de mobilier sunt tratate cu anumite substante netoxice pentru a proteja lemnul. Un alt rol al substantelor este de a lemnului o nuanta atractiva de maro-auriu, care este pusa in valoare in special in zilele insorite.

O mobila rustica de gradina este imbinata natural sau cu materiale de prindere necorozive. Poti alege dintr-o gama diversificata de produse, in functie de nevoile tale. Opteaza pentru piese functionale, precum mese cu scaune, sezlonguri, leagane, banci sau pentru piese decorative, precum fantanile de lemn.
 

Cum decorezi gradina rustica


Decorul unei gradini rustice poate fi creat cu ajutorul unor elemente vesele, de tara. Foloseste o pompa de scos apa pentru treburile din curte. Pompa este usor de folosit si contribuie la farmecul gradinii. Aranjeaza-i o cadita din piatra pentru apa scursa si impodobeste-o cu flori mici, de tara, de jur imprejur.

Reconditioneaza obiectele vechi taranesti: ulcioare, carute din lemn, galeti, o bicicleta stricata, o stropitoare veche etc. Aceste piese pot deveni stative pentru flori. Plantele curgatoare precum muscatele sunt ideale pentru aceste recipiente originale. Unul dintre principalele avantaje ale unei gradini rustice il reprezinta posibilitatea de a folosi in decor obiecte pe care deja le ai, dandu-le o noua functie.

Alege cateva animale de lut special concepute pentru decorul gradinii si plaseaza-le in diverse puncte strategice. Acestea coloreaza si anima spatiul, contribuind la o gradina cu un aspect de poveste.

Construieste alei din lemn, piatra, iarba, nisip, pietris , caramizi sau placi cu aspect rustic. Evita liniile geometrice, deoarece intr-o gradina rustica aleile trebuie sa arate cat mai natural.

Cand construiesti un loc de relaxare, acesta trebuie sa fie simplu, cat mai neelaborat. Evita corturile si foisoarele din materiale elegante si opteaza, in schimb, pentru un umbrar dintr-o impletitura de nuiele sau bucati de lemn si o banca.

Utilizeaza bolovani in diverse puncte ale gradinii. Acestia contribuie la aspectul natural. Alege numai cateva piese de decor deoarece gradinile rustice trebuie sa aiba un aer simplu, nu incarcat.
 

Ce plante folosesti in gradina rustica


Pentru gradina rustica, este recomandat sa folosesti plante bine adaptate la mediul respectiv, care se cresc usor, fara investitii importante. Opteaza pentru plante care infloresc o perioada mai lunga, pentru ca gradina sa fie vesela si colorata mai mult timp. Florile cu bulbi, specifice primaverii, sunt o buna alegere. Pentru primavara, planteaza zambile, lalele, narcise, ghiocei, lacrimioare etc.

Pentru perioada verii, opteaza pentru trandafiri nepretentiosi, bujori, degetel, margarete, hortensii. In toamna, margaretele sunt principalele flori din curtile taranesti.

Sursa foto: gather.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului