Amenajarea gradinii

#terasa #flori #gradina #flori de toamna

Cum amenajezi terasa casei pentru toamna

Toamna ai ultima sansa de a-ti petrece timpul liber afara, cu o ceasca de ceai si o carte buna, inainte de venirea frigului. Zilele insorite de toamna sunt foarte relaxante, datorita aerului racoros si a spectacolului de frunze multicolore. Amenajeaza terasa pentru toamna cu dovleci, conuri de brad si savureaza clipele de liniste in natura. Tot ce mai ai nevoie este o patura din lana si o cana cu ceai cald .



Iata cum sa amenajezi terasa din gradina, pentru toamna:


1 Foloseste produsele din natura


O coronita de cumparat, pe suport de paie si decorata cu frunze, rafie si fructe, costa in jur de 45 lei.

In loc sa cumperi decoratiuni de exterior cu o tema tomnatica, exploateaza resursele toamnei. Fa propriile decoratiuni de exterior, pentru terasa, din frunze si seminte multicolore, nuci, conuri de brad, ghinde, ramuri desfrunzite, ardei iuti si porumb rosu uscat, spice de grau uscate etc.

Poti crea, de exemplu, coronite de toamna din plante uscate, pe care sa le agati de usa sau fereastra care da spre terasa, pe partea exterioara. Foloseste recipiente din sticla pe care sa le umpli cu boabe si seminte colorate, pe post de nisip decorativ.

Aduna dovleci de culori si forme variate si pune-i pe terasa direct pe podea sau in vase de lut. Ii poti lasa intregi sau ii poti decupa in forma de felinare. Culorile si formele dovlecilor ii fac extrem de atractivi si ii poti folosi astfel ca o decoratiune naturala.


2 Decoreaza terasa cu flori


Alege cateva ghivece mari si jardiniere pentru flori rezistente la temperaturi mai scazute.
Crizantemele sunt unele dintre cele mai frumoase flori de toamna , usor de gasit in magazine.

Crizantemele pot fi crescute cu succes pe terase, unde au parte de multa lumina, indiferent daca terasa este acoperita sau nu. Aceste plante se dezvolta bine daca au parte de lumina, fara sa fie direct in bataia razelor de soare puternice si rezista la temperaturi joase, de sub 10 grade Celsius. Fereste-le, insa, de curetii puternici de aer. Pana la inceputul iernii, crizantemele infrumuseteaza o terasa si inveselesc atmosfera.


3 Adauga mici accente


Daca terasa ta are gard sau balustrada, aceasta poate fi impodobita cu diverse obiecte decorative . De exemplu, poti folosi ca decoratiuni personaje in miniatura, sezand, care au un aspect tomnatic.

In cazul unei terase cu o usa care da in casa, pune un covoras de exterior, cu o tema legata de toamna. Exista covorase pentru terase, din materiale foarte rezistente, absorbante si antiderapante. Un astfel de covoras absoarbe umezeala, nu putrezeste si este rezistent la intemperii.

Pentru masa de pe terasa foloseste accesorii rezistente, lavabile. Un set de frunze din poliester constituie suporturi tematice pentru pahare sau farfuriute inedite pentru aperitive.

Asigura iluminatul terasei cu diverse spoturi sau felinare de exterior. Toamna se face intuneric mai devreme, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie neaparat sa intri in casa. Foloseste saluri si paturi moi in serile cu temperaturi medii si bucara-te de atmosfera misterioasa a terasei intr-o seara melancolica de toamna.

Sursa foto: alpujarraspropertysalebyowner.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului