O flori delimiteaza spatiile din gradina si realizeaza un design interesant, care atrage privirile. Foloseste flori multicolore si materiale naturale pentru a realiza borduri de flori deosebite, care sa se integreze armonios in gradina ta.
 

Cum delimitezi bordura de flori


Bordura de flori poate fi delimitata de restul gradinii in mai multe feluri. De exemplu, poti delimita bordura printr-o fasie mai lata de pamant. O varianta mai inspirata este sa folosesti materiale naturale ca pietrisul de rau si bustenii. In acest fel, in plan vizual se face o trecere usoara de la un element la altul.

Caramizile sunt alte materiale folosite pentru bordurile de flori. In magazinele de profil exista si materiale metalice special fabricate pentru a le putea da forma dorita in functie de linia bordurii.

Indiferent de materialul folosit, acesta trebuie sa se potriveasca in decor, sa fie asemanator cu aleea si sa asigure stabilitatea astfel incat pamantul din bordura de flori sa nu se reverse. Bordurile din materiale naturale traseaza o linie precisa si separa spatiile.
 

Unde faci borduri de flori in gradina


Alege cel mai bun loc pentru bordura ta de flori. Foloseste-o in jurul terasei din gradina, de-a lungul unui gard, in jurul unui copac sau in jurul iazului, pentru a decora partea de jos a peretelui casei, pentru a delimita si decora aleile din gradina etc.

Pentru un aspect inedit, realizeaza o bordura in jurul locului de joaca din gradina al copiilor. Zona cu nisip pentru copii, cea cu leagan sau cea din jurul casutei in miniatura poate fi decorata cu o bordura din flori vesele.

Pentru un look romantic, creeaza o bordura de flori in apropierea foisorului. Foloseste linii ondulate, delicate, potrivite pentru un design romantic, feminin.
 

Ce flori folosesti pentru bordura


Pentru bordurile de flori, plantele folosite pot fi inalte sau mici, in functie de amplasare. Fa o bordura cu flori inalte cand o asezi in fata unui gard, de-a lungul acestuia. Alege flori mici pentru bordurile de flori care se afla de-o parte si de alta a unei alei din gradina. Daca amesteci plantele inalte cu cele scurte, pune-le in fata pe acestea din urma.

Un design deosebit pentru o bordura de flori poate fi obtinut prin amestecul de flori si ierburi ornamentale . O alta posibilitate este sa creezi borduri de flori bicolore.

Pentru ca bordura de flori sa fie una de efect, alege plante care infloresc in perioade diferite, acoperind o bucata cat mai lunga de timp. Aseaza florile in asa fel incat sa obtii o linie continua de plante pentru fiecare perioada. Daca acest lucru este imposibil, alege si plante cu un foliaj deosebit. In acest fel, obtii o continuitate vizuala pentru bordura ta de flori.

Iarba ornamentala te ajuta sa intregesti spatiul ocupat de bordura. Aceasta planta este interesanta gratie culorii si texturii sale, este usor de crescut si te poti bucura de ea pe toata durata anului.

Pe langa plantarea direct in pamant, bordurile de flori pot fi obtinute si cu ajutorul unor ghivece insiruite in directia dorita.

Sursa foto: brettprobert.blogspot.com/
 

  •   2012-03-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Elisa Costache

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii