Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina # gradina toamna # decorare gradina toamna

Cum decorezi gradina de toamna

Toamna este un anotimp care iti permite sa faci foarte multe schimbari de ordin estetic in gradina si chiar este recomandat sa-ti revitalizezi spatiul verde dupa o vara caniculara si secetoasa.

De la inceputul lunii septembrie, poti observa cum gradina ta devine din ce in ce mai goala. Florile care in toiul verii iti colorau armonios gradina sunt acum doar o frumoasa amintire, iarba a inceput sa se ingalbeneasca, iar frunzele din pomii fructiferi au inceput sa cada si sa-si piarda vitalitatea.

Din fericire, exista cateva trucuri prin care poti ascunde aceste mici schimbari specifice acestui sezon. Iata cum poti decora gradina de toamna, astfel incat sa aiba un aspect proaspat si atragator.

Foloseste figurine din ceramica

Figurinele din ceramica sunt elemente de decor potrivite pentru gradina de toamna, mai ales daca sunt colorate si vesele. Poti alege pitici de gradina, ciuperci "gigant" sau figurine ce infatiseaza animale salbatice.

Deoarece aceste decoratiuni inadusa iarba in zona pe care o acopera, este indicat sa le iei din gradina inainte de venirea iernii, pentru ca iarba sa-si revina si sa rasara armonios in primavara.

In aceasta perioada a anului, poti decora gradina si cu ajutorul unor sperietori de pasari. Acestea nu indeplinesc un scop practic, ci unul estetic.

Adauga un plus de stil gradinii de toamna

Fie ca ai o gradina urbana, fie ca te-ai orientat catre una rustica, un plus de stil nu strica. Achizitioneaza cateva statuete ornamentale, o banca, un piedestal sau chiar o fantana arteziana pentru a umple golul lasat de flori si de arbustii fructiferi.

Ornamentele de toamna adauga un plus de personalitate gradinii, de aceea este indicat sa alegi cel putin un astfel de obiect decorativ. O vizita la magazinele de bricolaj te poate ajuta sa gasesti elementele de care ai nevoie.

Ingroapa ghivecele

Spatiile lipsa din gradina sau cele pe care nu ai de gand sa le insamantezi toamna aceasta, pot fi umplute cu ghivece. Nu orice planta se preteaza la ingropare cu tot cu ghiveci, mai ales daca temperaturile scad constant. Cele mai indicate plante pentru ghivecele de ingropat sunt brazii, arbustii si alte plante rezistente la vremea racoroasa.

Foloseste lemne

Stivele de lemne sunt un semn ca se apropie sezonul rece. Pe langa functia practica pe care o au bucatile de lemne asezate ca intr-un puzzle, acestea indeplinesc si o functie estetica. Transforma stiva de lemne in decoratiune pentru gradina de toamna.

Foloseste pietre

Pietrece de rau, in special cele de marime medie, dau un aspect deosebit gradinii. Amplaseaza cate doua-trei pietre una langa alta din loc in loc si bucura-te de un spatiu frumos decorat si pregatit pentru sezonul de tranzitie.

Profita de dovleci

Dovlecii pot constitui un alt element de decor senzational in gradina. Trebuie sa profiti de aceste legume toamna, pentru ca nu le vei mai vedea decat peste un an. Daca ai un cos mare impletit din nuiele (cosarca), umple-l cu dovleci si amplaseaza-l in gradina, intr-un loc in care sa poata fi admirat.

Foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului